Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Των πρακτόρων το κάγκελο. Καταδικάστηκε ο γνωστός πρώην πράκτορας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης...

*...ο φόβος και τα φράγκα σ' έκαναν λακέ
Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδίκασε το Εφετείο της Αθήνας τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη, γνωστό και από την εις βάρος του δίωξη για τον σχέδιο ηθικής και φυσικής εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη...
Ο Κώστας Αγγελάκης, στον οποίο πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών καταδικάστηκε γιατί όπως αποδείχθηκε, είχε στην...
κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, δηλαδή προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Τα ψυχομετρικά τεστ είχαν εντοπιστεί στο γραφείο του σε έφοδο των Αρχών τον χειμώνα του 2010, ενώ η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Κώστας Μπίκας.
Πολλά από τα έγγραφα μάλιστα είχαν δημοσιευθεί σε διαδικτυακό blog με σχόλια ότι η ΕΥΠ προσλαμβάνει προβληματικούς υπαλλήλους. Ως απόδειξη αυτού μάλιστα δίνονταν στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα τα οποία αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δίκη του, και στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Κώστας Αγγελάκης χρησιμοποίησε απόρρητα έγγραφα, έως και το εγχειρίδιο της Υπηρεσίας για τις επαφές με πράκτορες.
Ταυτόχρονα έκανε λόγο για εις βάρος του συνομωσία στην οποία ενέπλεξε ακόμη και πρώην πρωθυπουργό. Ο Αγγελάκης διατεινόταν ότι στη συνομωσία συμμετείχαν κατόπιν εντολών των Αμερικανών οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Από το στόχαστρο του πρώην πράκτορα ξέφυγαν μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο σημερινικός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τους οποίους ο Κώστας Αγγελάκης επικαλείτο για να δηλώσει πως υψηλού θεσμικού κύρους δημόσια πρόσωπα τον έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει. Το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση ακόμη και στην έδρα με μέλος του δικαστηρίου να διερωτάται σκωπτικά τι προσπαθεί να πετύχει ο πρώην πράκτορας με την επίκληση των παραπάνω προσώπων.
Εμπλοκή Αγγελάκη σε σειρά ύποπτων υποθέσεων
Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας, εμπλέκεται, εκτός της υπόθεσης των ψυχομετρικών, σε μια σειρά ύποπτων υποθέσεων. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με υπόθεση κατασκοπείας καθώς στην κατοχή του Αγγελάκη είχαν βρεθεί περίπου 4.500 έγγραφα της Υπηρεσίας. Για την υπόθεση αυτή ο πρώην πράκτορας καταδικάστηκε πρωτοδίκως αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο παρότι μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Ωστόσο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έκανε αίτηση αναίρεσης κατόπιν προσφυγής της ΕΥΠ. 
Ο ίδιος, μαζί με ομάδα της Υπηρεσίας, εμφανίζεται να βρίσκεται επίσης πίσω από τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα blogs και εμφάνιζαν δημοσιογράφους ως έμμισθους της Υπηρεσίας. Φυσικά οι αποδείξεις, μια εκ των οποίων είχε το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη, ήταν όπως αποδείχθηκε πλαστές. Φαίνεται επίσης να εμπλέκεται σε υπόθεση προσπάθειας τοποθέτησης ναρκωτικών σε βασική μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς.
Σημειώνεται πως ο Κώστας Αγγελάκης έχει απολυθεί οριστικά από την ΕΥΠ με απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της υπηρεσίας τα οποία συνεδρίασαν έπειτα από απαίτηση του διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη.
"κoυτί της Πανδώρας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive