Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Κύριε Τόσκα η επίθεση στον Παπαδήμο είναι πολιτική υπόθεση. Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

teaser1
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ήρθε η στιγμή να ξανασυστηθούμε σε αυτή τη χώρα πολιτικά. Όχι γιατί το χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού είναι το πρώτο στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, αλλά γιατί αποκαλύπτεται σε όλη της το μεγαλείο η γύμνια του κρατικού μηχανισμού....
 Ενδεικτικό αυτής της παράλυσης είναι οτι μετά από τόσες ώρες ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας τηρεί σιγήν ιχθύος. Καμία δημόσια δήλωση, καμία ενημέρωση. Μαθαίνουμε μέσα από «πληροφορίες» και «πηγές» τα επιχειρησιακά σχέδια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ή της Ελληνικής Αστυνομίας και οι πολιτικοί ηγέτες συμπαρίσταται στον πρώην πρωθυπουργό μέσω Facebook ή εθιμοτυπικών επισκέψεων στον Ευαγγελισμό.
Ωστόσο εν έτει 2017 δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος άνθρωπος να μας ενημερώσει με επαγγελματισμό αναφορικά με τις συνθήκες του χτυπήματος, τον τρόπο δράσης και φυσικά να εξηγήσει το πρωτοφανές φιάσκο και τα κενά ασφαλείας. Κύριε Υπουργέ την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας από τις Βρυξέλλες καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση -και μαζί του κορυφαίοι υπουργοί – εσείς ως καθ” ύλην αρμόδιος αισθάνεστε την ανάγκη να μας πείτε μια κουβέντα;
Θα μου πείτε -και δικαίως εν μέρει- πως τέτοιου είδους υποθέσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και συγκεκριμένη διαδικασία διακίνησης πληροφοριών. Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω επί της αρχής, ωστόσο διερωτόμαι, στις σοβαρές κοινωνίες του πλανήτη πως γίνεται η διαχείριση ανάλογων υποθέσεων; Πριν μερικές ημέρες γίναμε θεατές μιας στυγνής δολοφονικής επίθεσης απέναντι σε παιδιά στο Μάντσεστερ. Μέσα σε λίγες ώρες η υπεύθυνη αστυνομική αρχή προχώρησε σε συλλήψεις, είχε το προφίλ του δράστη και μαζί με τους πολίτες διαχειρίστηκε εξαιρετικά επαγγελματικά ένα θέμα ασφαλείας υψηλής πολιτικής και συναισθηματικής προτεραιότητας. Γιατί μη μου πείτε πως η ένταση και ο τρόπος του χτυπήματος δεν δημιούργησε σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να προστατέψει τους πολίτες του.
Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπως φαίνεται αυτά που θέτουμε είναι περιττά. Χρειάζεται ένα καλό κονέ στις αρμόδιες υπηρεσίες και ο καθένας ανώνυμα μπορεί να διακινεί όποια πληροφορία θέλει με τις δημόσιες αρχές απλά να παρατηρούν! Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη μαθαίνεις ακόμα και τι μάρκα παντελόνι φορούσε ο πρώην πρωθυπουργός, αν εμπιστευθείς τους κρατικούς θεσμούς ακόμα περιμένεις τον υπουργό να κάνει μια στοιχειώδη ενημέρωση! Αν βρείτε χρόνο δείτε την ταινία Patriots Day η οποία πραγματεύεται το μακελειό στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Εκεί πέρα από τις όποιες κινηματογραφικές υπερβολές θα δείτε πως ένας σοβαρός κρατικός μηχανισμός μπορεί να ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό και σοβαρότητα σε έκτακτες καταστάσεις.
Το χτύπημα συνεπώς κατά του Λουκά Παπαδήμου κύριε Τόσκα δεν είναι απλά ένα ζήτημα ασφάλειας. Είναι ένα βαθύτατα πολιτικό ζήτημα που αφορά στην αδυναμία των υπουργών αυτής της χώρας να κατανοήσουν οτι βρίσκονται στη θέση τους για να καλύψουν το «γκεσέμι», όπως λέμε στα ηπειρώτικα το κριάρι. Με το οποίο γκεσέμι μπορεί να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε αλλά πάντως αναγνωρίζουμε οτι έχει να ασχοληθεί με πλήθος ζητημάτων. Όταν από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός παίρνει θέση για την επίθεση στον κ. Παπαδήμο, πρέπει ο υπουργός που είναι στο γραφείο του να μπορεί να κάνει τη δουλειά που του έχει ανατεθεί.
Συνεπώς κ. Τόσκα αναμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive