Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ποιός είναι ο τουρκικός πύραυλος που φτάνει μέχρι την Αθήνα. Δείτε βίντεο από την πρώτη δοκιμή

Ποιός είναι ο τουρκικός πύραυλος που φτάνει μέχρι την Αθήνα
Η Τουρκία σε μια επίδειξη δύναμης προχώρησε χθες στην πρώτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου. Πρόκειται για ένα πύραυλο που στην βασική του διαμόρφωση έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και θεωρητικά μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα...

Στα αρχικά σχέδια της Τουρκίας σύμφωνα με το Habertürk ήταν ο πύραυλος Bora να έχει βεληνεκές που να φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, ωστόσο πολύ καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Newsbeast.gr, ανέφεραν πως η ακρίβειά του είναι παρόμοια με των βαλλιστικών πυραύλων τύπου Scud που διέθετε ο Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ.
Άλλη στρατιωτική πηγή υπενθύμισε πως και η Ελλάδα διαθέτει απάντηση στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων με τον πύραυλο ATACMS που είναι και αυτός αντίστοιχης εμβέλειας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη συνέχεια και το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος, ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας στόχος είναι να συνεχιστεί και να βελτιωθεί.
Το νέο όπλο της Τουρκίας σύμφωνα με τουρκικές πηγές φέρει προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και αυτοματισμού.
Μπορεί σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά να μεταφέρει εκρηκτικά 450 κιλών και η απόσταση που μπορεί να αστοχήσει από τον στόχο που του έχει τεθεί είναι τα 50 μέτρα.
Αργά χθες το βράδυ δόθηκε στην δημοσιότητα βίντεο από την δοκιμή που έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σινώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive