Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ταυτοποιήθηκε από την βρετανική αστυνομία ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ Arena

Φωτογραφία: AP/ Rui Vieira
Ο άνθρωπος που θεωρείται πως ανατινάχτηκε στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena παίρνοντας μαζί του 22 ακόμα ανθρώπους, είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi)...
Πρόκειται για Βρετανό υπήκοο με καταγωγή από την Λιβύη.  Ο μακελάρης, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, γεννήθηκε το 1994 στο Μάντσεστερ και μεγάλωσε στην περιοχή μαζί με τα τουλάχιστον 3 αδέλφια του.  Δείτε στο βίντεο την σύλληψη υπόπτου
Δείτε στο βίντεο την σύλληψη υπόπτου
Η αστυνομία του Μάντσεστερ, απέφευγε για αρκετές ώρες να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υπόπτου. Νωρίτερα η Τερέζα Μέι, δήλωσε πως ο βομβιστής έχει ταυτοποιηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας, όμως το όνομά του δεν θα ανακοινωνόταν ακόμα καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο.
«Έψαλλε Ισλαμικές προσευχές»
Δεν έπεσαν από τα σύννεφα οι γείτονες του μακελάρη στο Elsmore Road, όταν έμαθαν ότι είναι αυτός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με έναν από αυτούς εδώ και εβδομάδες η συμπεριφορά του ήταν περίεργη… Μάλιστα, τον άκουσαν να «ψάλλει Ισλαμικές προσευχές δυνατά στο δρόμο» έξω από το σπίτι του στα νότια της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το λεγόμενο “Ισλαμικό Κράτος” έχει αναλάβει ήδη την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωσή του, χωρίς να κατονομάζει τον δράστη.
«Πριν από μερικούς μήνες, ο Σαλμάν έλεγε πολύ δυνατά το πρώτο kalma (Ισλαμική προσευχή) στο δρόμο. Έψαλλε στα αραβικά. Έλεγε πως υπάρχει μόνο ένας Θεός και ο προφήτης Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του» τόνισε ένας γείτονας του.
Οι αξιωματικοί της αστυνομία εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να καταλάβουν αν ο μακελάρης είχε επισκεφθεί την Αρένα πριν την χτυπήσει, για να είναι καλά προετοιμασμένος για το αιματοκύλησμα. Με αυτό τον τρόπο θέλουν επίσης να καταλάβουν αν πρόκειται για έναν ακόμη «μοναχικό λύκο» ή αν είχε συνεργάτες.
Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές στο Μάντσεστερ ότι ολόκληρη η οικογένεια εκτός από τους δύο μεγαλύτερους γιους επέστρεψε πρόσφατα στη Λιβύη.
Δεν έχει γίνει γνωστό το αν η οικογένεια του γνωρίζει ότι εκείνος φέρεται να είναι ο μακελάρης. Τραγική ειρωνεία; Η μικρή του αδελφή είναι 18 χρονών όσο δηάδή και το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του, η Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ. Από τους 22 νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί μόλις τρεις. Εκτός από την Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ, τραγικό θάνατο βρήκαν ο 26χρονος Τζον Άτκινσον και η 8χρονη  Σάφι Ρόουζ.
Το χρονικό του μακελειού
Παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους είχαν γεμίσει το Μάντσεστερ Αρένα για την συναυλία της αγαπημένης τους τραγουδίστριας το βράδυ της Δευτέρας (22.05.2017). Ο κόσμος που ήταν στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε είχε σηκωθεί όρθιος και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Νέοι άνθρωποι που μόλις είχαν περάσει μια βραδιά γεμάτη κέφι και τραγούδι.
Μέχρι που ακούστηκε ένας δυνατός τρόπος. Στο video ακούγεται αμέσως μετά μια κοπέλα να ρωτάει τι συμβαίνει, ενώ στο επάνω διάζωμα κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος και ακούγονται ουρλιαχτά. «Ω Θεέ μου» ακούγεται να λέει, ξαναρωτά τι συμβαίνει και τότε βλέπει κάτι που την τρομοκρατεί και βάζει τις φωνές.
Τρομοκράτης ανατινάχτηκε σκορπώντας τον θάνατο και τον τρόμο. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από την φρικιαστική επίθεση βυθίζοντας όλον τον πλανήτη σε πένθος.
Δείτε τα σοκαριστικα video

3 σχόλια:

  1. Ο τρομοκράτης που σκόρπισε τον θάνατο στο Μαντζεστερ ήταν μετανάστης δεύτερης γενιάς γεννημένος στην Βρετανία και έχοντας λάβει ευρωπαϊκή εκπαίδευση. Όπως και οι άλλοι βομβιστές σε Παρίσι και Βρυξέλλες έκαναν κουρελόχαρτο τους ησχυρισμους των νεοταξιτων που σκοπό έχουν να αποκοιμίσουν τους Ευρωπαίους ως προς τον κίνδυνο που αντιπροσοπεύουν οι πάσης φύσεως λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι λαθροεισβολείς. Η μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται γιατί απλά πολύ απλά ακολουθούν αυτά που τους επιβάλει η εγκληματική θρησκεία τους. Τα υπόλοιπα είναι για τους γελοίους ανεγκέφαλους. Έξω λοιπόν οι λαθρομετανάστες από την Ευρώπη και ειδικότερα από την χώρα μας αν θέλουμε να ζήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA AΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ,ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ?

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive