Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Την... ανέστησε ο Λάζαρος. Με γκολ του Χριστοδουλόπουλου λίγο πριν το φινάλε, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και κρατά ξανά την τύχη στα χέρια της στη «μάχη» για την πρωτιά στα πλέι οφ.

Αποτέλεσμα εικόνας για η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό
Με γκολ του Χριστοδουλόπουλου λίγο πριν το φινάλε, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και κρατά ξανά την τύχη στα χέρια της στη «μάχη» για την πρωτιά στα πλέι οφ. Το αθηναϊκό ντέρμπι δεν πρόσεφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τη δυνατή βροχή να δυσκολεύει τις δύο ομάδες....
Η Ένωση έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη και είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει σε αντίθεση με τους «πράσινους», οι οποίοι έπαιξαν πιο παθητικά και ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ τον Ανέστη.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-3-3 του Χιμένεθ, ο Ανέστης ήταν στα γκολπόστ με μπακα τους Μπακάκη (δεξιά), Ντίντακ και στόπερ τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι. Ο Σιμόες είχε ρόλο «κόφτη», με τους Γιόχανσον, Γαλανόπουλο εσωτερικούς μέσους, τους Μπακασέτα, Μάνταλο στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Αλμέιντα στην κορυφή αυτής.

Ο Ουζουνίδης από την άλλη, προτίμησε το 4-4-2, με τον Στιλ στο τέρμα και τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Μολέντο, Χουλτ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ο Εμποκού στην αριστερή και οι Ζέκα, Ρέις βρέθηκαν στον άξονα, με τους Κλωναρίδη, Μολίνς δίδυμο στην επίθεση.

Ανούσια υπεροχή

Η ΑΕΚ του βάθους στον χώρο του κέντρου πήρε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να κάνει παιχνίδι. Προσπάθησε, έκανε κάποιες τελικές, αλλά χωρίς να ξεφύγει από τη μετριότητα, δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Μάνταλος με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Με τη σειρά του ο Παναθηναϊκός των τριών εμφανών γραμμών στο γήπεδο προτίμησε ένα άλλο παιχνίδι. Αυτό της υπομονής, με στόχο να γίνει απειλητικός στους χώρους και τις αντεπιθέσεις, κάτι που, ωστόσο, δεν έκανε ποτέ. Μοναδική τελική για τους «πράσινους» στα πρώτα 45' ένα απευθείας φάουλ του Εμποκού στο 34', που δεν ανησύχησε καν τον Ανέστη.

Έπεσε κι άλλο ο ρυθμός

Με μεγάλη ευκαιρία έκλεισε το ημίχρονο η ΑΕΚ, με... τεράστια φάση ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος. Ο Αλμέιντα στο 47' βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι στη μικρή περιοχή και ανενόχλητος προ κενής εστίας, αλλά κατάφερε να μη βρει στόχο.

Παρά το θετικό μήνυμα στο ξεκίνημα, στη συνέχεια του το δεύτερο μέρος έγινε σιγά-σιγά κουραστικό για τους θεατές, ειδικά για αυτούς που βρέθηκα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η δυνατή βροχή βοήθησε σ' αυτό, όπως και η αδυναμία των δύο αντιπάλων να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Το ήθελε περισσότερο

Με την επόμενη φάση να σημειώνεται στο 70', με τον Στιλ να μπλοκάρει μετά την κεφαλιά του Αραούχο, το ματς «άναψε» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κυρίως λόγω της επιθυμίας που έδειξε η ΑΕΚ να σκοράρει, αφού ο Παναθηναϊκός έδειχνε να αρκείται στον βαθμό της ισοπαλίας. 

Στο 82' ο Στιλ έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Γαλανόπουλου από την περιοχή, αλλά στο 85' δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ από θέση δεξιά έξω από την περιοχή και την μπάλα να σκάει, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άγγλο γκολκίπερ.


ΑΕΚ (Χιμένεθ, 4-3-3): Ανέστης - Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ - Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82' Πέκχαρτ) - Μπακασέτας (60' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αλμέιντα (60' Αραούχο)

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-2): Στιλ - Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ - Π. Βλαχοδήμος (68' Μπουμάλ), Ζέκα, Ρέις, Εμποκού (76' Στάικος) - Κλωναρίδης, Μολίνς (60' Λέτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive