Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Υπέρ... «μπαχαλάκηδων» αλητοαναρχοκουκουλοΦΛΩΡΩΝ και κατά πρύτανη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΠΑΜΑΚ



Αποτέλεσμα εικόνας για επεισόδια στο ΠΑΜΑΚΤην παραίτηση του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη ζητεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, λόγω της απόφασής του να καλέσει αστυνομικές δυνάμεις εντός του χώρου του ιδρύματος, κατά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι τόσο τη Δευτέρα, όσο και χθες, Τρίτη  εισέβαλαν στον χώρο, αλητοαναρχοκουκουλοΦΛΩΡΟΙ διακόπτοντας δύο ημερίδες που βρίσκονταν σε εξέλιξη....
 Σε σχετική ανακοίνωση της Νεολαίας αναφέρεται ότι «η πρωτοβουλία του πρύτανη να καλέσει τα ΜΑΤ, μπορεί να ερμηνευτεί "μόνο σαν επίδειξη δύναμης, για να θυμίσει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ότι στο 'τσιφλίκι' του, το ΠΑΜΑΚ, κάνει κουμάντο μόνο αυτός"».  Οπως επισημαίνεται, η αστυνομία λειτούργησε με «αδιανόητα προκλητικό τρόπο […] Φοιτητές και φοιτήτριες του ΠΑΜΑΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία να ελέγχει τα προσωπικά στοιχεία όσων ήθελαν να μπουν στο ίδρυμα με πρόσχημα την προστασία εκδήλωσης για το προσφυγικό».  «Αρχικά», τονίζεται, «οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι και θα συνεχίσει να είναι άσυλο ιδεών και ελεύθερης διακίνησης απόψεων μη ρατσιστικού ή φασιστικού περιεχομένου».  «Η όποια προσπάθεια ακύρωσης εκδηλώσεων και φίμωσης απόψεων που προκύπτει ως έκφραση διαφωνίας δεν μπορεί παρά να μας βρει απέναντι της. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβανόμαστε το άσυλο αλά καρτ. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε για την προάσπιση του αλλά και για την ελεύθερη έκφραση του καθενός και της καθεμίας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα και το φοιτητικό κίνημα είναι αυτοί που οφείλουν να διαφυλάττουν το άσυλο και έχουν την ευθύνη για την προστασία του χώρου τους», συμπληρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive