Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΑΝ πούλαγες κρατική περιουσία δεν θα σε ρώταγε κανένας ΠΟΥ την βρήκες σύντεκνε. Απίστευτο: Σέρβιρε χοχλιούς που είχε μαζέψει και του έριξαν πρόστιμο!

Απίστευτο: Σέρβιρε χοχλιούς που είχε μαζέψει και του έριξαν πρόστιμο!
Το ποσό των 250 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Κρήτη, επειδή έκανε το… «λάθος» να σερβίρει σε πελάτες του χοχλιούς, που είχε μαζέψει ο ίδιος! Ο άτυχος καταστηματάρχης πληρώνει ακριβά το μάζεμα των σαλιγκαριών, αφού του επεβλήθη βαρύ πρόστιμο επειδή δεν είχε το απαραίτητο παραστατικό αγοράς. Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη...
το στέλεχος της υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), Γιάννης Σέγκος, η αγοραπωλησία των σαλιγκαριών εμπεριέχεται στους ίδιους κανόνες της αγοράς-πώλησης με άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα μαρούλια καθώς με ένα στοιχείο αγοράς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα πρέπει να το βάλει στο μαγαζί του.
Το ίδιο, μάλιστα, συμβαίνει όπως εξήγησε ο κ. Σέγκος και με τις αβρωνιές, που κάποιος μαζέψει για να τις διαθέσει για κατανάλωση στο μαγαζί του, καθώς και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται παραστατικό αγοράς.
Στις επιχειρήσεις εστίασης ό,τι υπάρχει προς πώληση θα πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο παραστατικό. Αν, ωστόσο, απευθυνθεί ο εστιάτορας σε κάποιο γνωστό του προκειμένου να τον προμηθεύσει με σαλιγκάρια, τότε θα πρέπει να τα αγοράσει με ένα στοιχείο αγοράς.
Σε περίπτωση τώρα που κάποιος ιδιοκτήτης ταβέρνας μπει στη διαδικασία και τα μαζέψει μόνος του, τότε, θα πρέπει να κόψει ο ίδιος ένα τιμολόγιο αυτοπαράδοσης. Αναφερόμενος στο πρόστιμο που επιβάλλεται σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει το απαραίτητο παραστατικό, ο κ. Σέγκος τόνισε ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν το νόμο, δηλαδή να κόψουν πρόστιμο 250 ευρώ!
Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ακόμα και στο σαλιγκάρι, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στον ΦΠΑ που επιβάλλεται καθώς σε επίπεδο φορολογικό αντιμετωπίζεται ως οποιοδήποτε άλλο προϊόν, δηλαδή στο 24% .
Στο μεταξύ με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς, διευκρίνισε ότι τα σαλιγκάρια δεν είναι προστατευμένο είδος, ενώ σε ότι αφορά τα διαστήματα τα οποία απαγορεύεται η συλλογή τους, είναι από την1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Ιανουαρίου, ενώ επιτρέπεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive