Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Χάος στην Βενεζουέλα – Λαϊκό κύμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο που λατρεύει ο (ΒΙΝΤΕΟ) Τσίπρας . Ένοπλες Ομάδες της Αριστεράς εκτελούν πολίτες. ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ένοπλες Ομάδες της Αριστεράς εκτελούν πολίτες
Χάος στην Βενεζουέλα – Λαϊκό κύμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο.  Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καλεί σε νέες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, την επομένη των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τις οποίες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους τριάντα συνελήφθησαν...
«Αύριο την ίδια ώρα, καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να κινητοποιηθεί», δήλωσε στο τέλος της χθεσινής ημέρας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενωσης, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Αυτό που συμβαίνει στην Βενεζουέλα θυμίζει άλλες εποχές. Ο υποτιθέμενος «ανθρωπισμός» της Αριστεράς έχει μεταβληθεί σε σιδηρά πυγμή κατά των πολιτών, στην γραμμή των κομμουνιστικών καθεστώτων του παρελθόντος.
Οι μάχες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας,  έχουν πάρει χαρακτηριστικά εμφυλίου.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν την Τετάρτη στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της χώρας, με τις προσυγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα να ξεκινούν μάλιστα από 26 διαφορετικά σημεία, με κοινό προορισμό τα κεντρικά γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.
Η ένταση έμελλε να χτυπήσει κόκκινο εν μέσω βίαιων επεισοδίων, με έναν 18χρονο φοιτητή να χάνει τη ζωή του από σφαίρα στο κεφάλι προερχόμενη από το φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για 24χρονη γυναίκα νεκρή σε πόλη στα σύνορα με την Κολομβία.
Ο αριστερός δικτάτορας, Νικόλα Μαδούρο, έχει διατάξει, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οπλισμένες ομάδες να βαρούν στο «ψαχνό» όσων αντιδρούν στις πολιτικές της Αριστεράς.
«Η ώρα της μάχης έχει φτάσει. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη μοίρα του έθνους μας», διακήρυξε προχθές ο 54χρονος πρόεδρος, καλώντας τους υποστηρικτές του να πάρουν τα όπλα «ενάντια στους προδότες της πατρίδας».
Σημειώνεται ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον άλλοι πέντε πολίτες.
Από την αρχή δε της κρίσης, εδώ και τρία χρόνια, στη χώρα έχουν συνολικά πέσει νεκροί πάνω από 64 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί χιλιάδες.
Κανονικότατη δικτατορία!
Το καθεστώς Μαδούρο έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας, καθώς έχει συγκεντρώσει τα πάντα στο κράτος, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία και στέλνοντας τους πολίτες στα συσσίτια.
Η αντιπολίτευση βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στους δρόμους με βασικό αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών (οι επόμενες προεδρικές είναι κανονικά προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2018).
Το καθεστώς Μαδούρο, ωστόσο, απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και βγαίνει στην αντεπίθεση με όπλα κατά των αντιφρονούντων πολιτών.
Αυτά τα εγκρίνει η ελλαδική κυβέρνηση, η οποία εξυμνεί την κατάσταση στην Βενεζουέλα;

2 σχόλια:

  1. Μη γραφετε ανακριβειες και μεταδιδετε αντι για ειδησεις προπαγανδα πρεσβειων με τροπο επιφενειακο. Καμια αναλογια δεν υπαρχει αναμεσα στον Τσιπρα και σε μια χωρα που πραγματικα παλευει γα ανεξαρτησια, ακριβως το αντιθετο συμβαινει. Αυτοι δε πουλανε τη χωρα τους. Η αντιπολιτευση ειναι η ιδια με εκεινη τησ Ουκρανιας που σημερα βεβαια κυβερναει και πια ειναι... φιλη του Τσιπρα. Αν εισατε με τη Νουλαν και τη κυνερνηση της Ουκρανιας να με συγχωρειτε...σε αυτη την περιπτωση εγω εχω λαθοσ που σα γραφω και εσεις τοτε για μενα εχετε ... ενα περιεργο ρολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσιπρας εχει κοροιδεψει ολο τον κοσμο, για ρωτηστε τον , τον παιρνει σημερα να παει στη Βενεζουελα..._?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive