Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Κι άλλο μνημονιακό θαύμα. «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην αύξηση της φορολογίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για αύξηση της φορολογίας
Πρώτη από όλες τις 35 χώρες του ΟΟΣΑ η Ελλάδα, στην αύξηση της  μέσης φορολογική επιβάρυνσης!  Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το κόστος άμεσων φόρων  και ασφαλιστικών εισφορών, αυξήθηκαν στην Ελλάδα...
, κατά περισσότερο από 1% το προηγούμενο έτος!  
Η μελέτη του Οργανισμού που δημοσιεύθηκε σήμερα, δείχνει μία γενικότερη τάση αύξησης της φορολογίας, σε παγκόσμια κλίμακα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα η γενική τάση του 2016, δείχνει αύξηση της επιβάρυνσης σε 20 από τις 35 χώρες, που παρακολουθεί ο Οργανισμός.  Μείωση καταγράφηκε σε 14, ενώ η φορολογία παρέμεινε σταθερή μόνο στη Χιλή.
Στην Ελλάδα, τα στοιχεία δείχνουν άνοδο άνω του 1,06%, που είναι και μεγαλύτερη αύξηση στις 35 χώρες. Σε επίπεδο μέσου όρου η επιβάρυνση μειώθηκε κατά 0,07% στο 36%. Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές των μειώσεων είναι η Αυστρία με -2,47% και το Βέλγιο με -1,32%.
Στα παραδείγματα που δίνει ο ΟΟΣΑ, (σε δολάρια) φαίνεται ότι στην Ελλάδα ένας άγαμος χωρίς παιδιά με εισόδημα στο 67% του μέσο όρου είχε πέρυσι 22.093 δολάρια μικτές αποδοχές. Αφού πληρωθούν φόροι και εισφορές, απομένουν μόνο 17.632 δολάρια. Ο φορολογούμενος χάνει 4.461 δολάρια, σχεδόν το 20% του εισοδήματός του.  Συγκριτικά με άλλες χώρες το 20% δεν είναι υψηλό ποσοστό. Όμως αν σε αυτό προσθέσουμε την αύξηση των έμμεσων φορών και των εισφορών (π.χ. ΦΠΑ στο 24%) και την μη ανταποδοτικότητα των φόρων, τότε αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι ο φορολογούμενος στην Ελλάδα δέχεται τεράστιες οικονομικές πιέσεις.
Σε επίπεδο οικογένειας, η  επιβάρυνση αυξάνεται σημαντικά. Στην Ελλάδα του 2016, μια οικογένεια με δύο παιδιά, είχε μέσο εισόδημα 36.272 δολάρια. Το 30%  του εισοδήματος έφυγε σε φόρους και εισφορές, περίπου 8.350 δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive