Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τρόμος στην Αγ. Πετρούπολη: «Στόχος να πληγεί η προσέγγιση ΗΠΑ – Ρωσίας»

edito_4_4
«Η τρομοκρατία είναι η παγκόσμια απειλή για την ευημερία των λαών όλου του κόσμου. Η χρονική στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγ. Πετρούπολη και η πρόκληση θυμάτων μεταξύ ανυποψίαστων πολιτών έχει στόχο να πλήξει ευθέως την προσέγγιση και τη συνεργασία που επιχειρείται αυτή τη στιγμή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας...
 αν και η προσέγγιση αυτή βρίσκει αντίθετη μια μεγάλη μερίδα του αμερικανικού κατεστημένου».
Τα παραπάνω τονίζει με δήλωσή του στο «RP» ο πτέραρχος ε.α – αναλυτής στρατηγικής και Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου κ. Παύλος Χρήστου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τον ρωσικό λαό.
Εν τω μεταξύ, ένας Ρώσος πολίτης από το Κιργιστάν είναι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιργιστάν. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, γεννημένο το 1995 στην περιφέρεια Ος.
Η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 14 άτομα και προκάλεσε μεγάλο αριθμό τραυματιών, σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα στον σταθμό Σέναγια Πλόσαντ και εκείνον του Τεχνολογικού Ινστιτούτου, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.
Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν βίντεο όπου διακρίνεται το κατεστραμμένο βαγόνι με μια μεγάλη τρύπα από την έκρηξη και πολλούς επιβάτες, ενώ προσπαθούν να ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια μέσα σε σύννεφο καπνού. Μάλιστα, νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τους επιβάτες να προσπαθούν να δραπετεύσουν από τα παράθυρα του συρμού του μετρό αμέσως μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε σε αποβάθρα λίγο μετά την έκρηξη.
Δύο ώρες μετά την έκρηξη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε και εξουδετέρωσε και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια, ενώ σήμερα το πρωί παραμένει κλειστός ο σταθμός Σέναγια Πλόσαντ, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική προειδοποίηση για βόμβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive