Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

«Δεν άνοιξε μύτη» από την υπερβόμβα των ΗΠΑ λένε οι τζιχαντιστές. Ούτε νεκροί, ούτε τραυματίες από την επίθεση σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq. Τι λένε οι ΗΠΑ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν άνοιξε μύτη» από την υπερβόμβα των ΗΠΑ λένε οι τζιχαντιστές
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διέψευσε σήμερα μέσω του προπαγανδιστικού οργάνου της, Amaq, ότι υπέστη απώλειες από τον αμερικανικό βομβαρδισμό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (χθες) στο ανατολικό Αφγανιστάν, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 τζιχαντιστών σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές...

«Πηγή ασφαλείας διέψευσε στο πρακτορείο ειδήσεων Amaq ότι σημειώθηκε οποιοσδήποτε θάνατος ή τραυματισμός από το χθεσινό αμερικανικό πλήγμα στη Νανγκαρχάρ», μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στη ρίψη βόμβας MOAB GBU-43/B, της «μητέρας όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς.
Τι λέει ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε μέσω του εκπροσώπου του, Σιν Σπένσερ ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο Αφγανιστάν.
Ο Σιν Σπένσερ υποστήριξε πως με αυτή τη βόμβα οι ΗΠΑ θέλησαν να προξενήσουν καίριο πλήγμα σε σύστημα τούνελ και σπηλιών, όπου στελέχη και μαχητές του ISIS κινούνταν με ελευθερία. Επίσης, είπε πως «οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους».
Τραμπ: Επιτυχημένη αποστολή, έχουμε απίστευτο στρατό
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την επιχείρηση στο Αφγανιστάν, επαινώντας τον αμερικανικό στρατό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως έχει δώσει στον στρατό τη συνολική εξουσιοδότηση και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτός είναι ο λόγος που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία τελευταία».
«Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ εβδομάδων σε σύγκριση με τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, θα δείτε μια τεράστια διαφορά», τόνισε και πρόσθεσε: "Έχουμε απίστευτους αξιωματικούς και απίστευτο στρατό και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτούς".
Καταλήγοντας, χαρακτήρισε την επιχείρηση στο Αφγανιστάν μια «επιτυχημένη αποστολή.
Η ρίψη της βόμβας έγινε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός αμερικανού στρατιώτη ο οποίος πολεμούσε εναντίον του ISIS, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο Fox News.
H GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast θεωρήθηκε το πιο ισχυρό μη πυρηνικό όπλο που είχε αναπτυχθεί τη στιγμή της δημιουργίας της.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους η βόμβα χρησιμοποιείται σε μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive