Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ανάπτυξη με την .. ΟΠΙΣΘΕΝ! «Λουκέτο» για 95 επιχειρήσεις κάθε μέρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για 95 επιχειρήσεις την ημέρα να αναγκάζονται σε λουκέτο
Στο ναδίρ η επιχειρηματική δραστηριότητα την αρχή του 2017, με 95 επιχειρήσεις την ημέρα να αναγκάζονται σε λουκέτο!  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο κατέβασαν ρολά, 8.511 επιχειρήσεις, ενώ άνοιξαν μόλις 7.687, εξέλιξη που έχει αρνητικό πρόσημο για την αγορά, με απώλεια 924 επιχειρήσεων!...
  Μετά από επτά χρόνια μνημονίων, η ρευστότητα έχει στραγγιστεί, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Με την τραπεζική δανειοδότηση να χορηγείται με το «σταγονόμετρο», οι start up’ s ξεκινούν εργασίες κυρίως με ίδια κεφάλαια, ενώ ιστορικές επιχειρήσεις, λυγίζουν κάτω από το βάρος των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην μνημονιακή επταετία.   Αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη φορολογία και την πτώση της κατανάλωσης (η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρίσκεται σε χαμηλό 3,5 ετών) περίπου 95 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα. Ακόμα και αν την θέση τους, μπορεί να πάρουν άλλες που ξεκινούν εργασίες κόντρα στην συντηρούμενη κρίση της αγοράς, η τάση που καταγράφεται, είναι οι νέες επιχειρήσεις, να είναι κατά κύριο λόγω, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Αν και κράτος και φορείς της αγοράς, δείχνουν πως συμφωνούν στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και της στήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων, τα κίνητρα είναι λιγοστά.     Οι πρώτοι, των λουκέτων, είναι οι ατομικές εταιρείες, από τις οποίες  6.065 διέκοψαν εργασίες, με δεύτερες στη σειρά τις ομόρρυθμες εταιρείες με 1.057. Την τριάδα συμπληρώνουν οι ΕΠΕ με 466 διαγραφές. Πολλές από αυτές τις διαγραφές, περιλαμβάνουν και μετασχηματισμό των εταιρικών δομών, με τον θάνατο του παλιού μοντέλου, για να ξαναγεννηθεί η επιχείρηση, με μία ποιο σύγχρονη μορφή, που θα έχει καλύτερους όρους και ενδεχομένως φορολογική αντιμετώπιση.  Όπως φαίνεται και από τις ενάρξεις, πρώτες ήταν οι ατομικές επιχειρήσεις  με 4.472 εγγραφές .   Η τάση, είναι η στροφή στις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) που ο αριθμός τους αυξάνεται σταθερά, στην ελληνική αγορά. Επιχειρήσεις που είναι γνωστές και ως «επιχειρήσεις του ενός ευρώ» και μειωμένης γραφειοκρατίας. Αν και στην πράξη, καμία από τις  1.788 ΙΚΕ που συστάθηκαν δεν στοίχησε η σύσταση του μόνο ένα ευρώ, η αγορά δείχνει να στρέφεται σε αυτή την πιο εξελιγμένη μορφή των ΕΠΕ.  Τέλος, καταγράφηκαν και 712 εγγραφές Ο.Ε. στους καταλόγους του ΓΕΜΗ, το τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive