Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που έταξε 12 δις παροχές και έφερε 14 δις μέτρα κατά του λαού


Φωτογραφία του Εμμανουήλ Εμμανουήλ.Στα 11,4 δισ. ευρώ κοστολογούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τις παροχές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης με το οποίο κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015. Το κόστος είχε εκτιμηθεί τότε και από το Υπουργείο Οικονομικών. (επί υπουργίας Γκίκα Χαρδούβελη), το οποίο υπολόγιζε στα 27,2 δισ. ευρώ. Στον πίνακα το κόστος του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης με τους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών αριστερά και του ΣΥΡΙΖΑ δεξιά...

 
Η διαφορά αυτή είχε προκαλέσει τότε έντονες πολιτικές συζητήσεις για το ποιος έχει δίκιο για το κόστος του προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΥΠΟΙΚ.
Σήμερα όμως, δυόμιση χρόνια μετά, δεν έχει καμία σημασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έκανε καμία παροχή, αλλά έχει λάβει μέτρα αντίστοιχα με τις ελαφρύνσεις που υποσχόταν στον πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή. 
Ας υπολογίσουμε το κόστος των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ:
Τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2015-2018 ανέρχονται στα 14 δισ. ευρώ, ενώ τα νέα μέτρα που συμφώνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Μάλτας υπολογίζονται στα 3,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020.
Σύνολο τουλάχιστον 17,6 δισ. ευρώ την εξαετία 2015 - 2020 με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ!
Στον πίνακα της Καθημερινής το κόστος των μέτρων 2015-2018. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα της περιόδου εδώ

1 σχόλιο:

  1. δεν τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας,το μόνο που τον απασχολεί είναι η εφαρμογή της ιδεολογίας του,θα βάλει όσους φόρους χρειαστεί για να παραμείνει στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive