Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία απειλεί με πρόσχημα το προσφυγικό

ee_tourkia_metanasteutiko
Εντείνεται η κρίση στις σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας, με την δεύτερη να απαγορεύει την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές. Όπως μετέδωσε ο Guardian, αναστέλλονται οι επαφές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο...
με την Ολλανδία, καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο, η Τουρκία είχε ζητήσει επίσημα από Ολλανδό πρέσβη να «παρατείνει την παραμονή του εκτός Τουρκίας».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιούσε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, διαμηνύοντας πως η Άγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κατά την διάρκεια μάλιστα ομιλίας του, ο Ερντογάν κατηγόρησε και την Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νούμαν Κουρτουλμούς, δήλωσε πως ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει για τους Ολλανδούς διπλωμάτες, μετά την απαγόρευση των Ολλανδικών αρχών, για δημόσιες ομιλίες Τούρκων υπουργών σε ολλανδικό έδαφος.
«Βρισκόμαστε εν τω μέσω μίας βαθιάς κρίσης που ούτε δημιουργήσαμε, ούτε την κλιμακώσαμε εμείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουρτουλμούς. O Tούρκος αντιπρόεδρος προειδοποίησε πως η χώρα του μπορεί, εάν χρειαστεί, να αναθεωρήσει την στάση της στο προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive