Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ. Από την Ελλάδα και με αποστολέα «Κικίλιας» το δέμα στο ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ενημερώθηκε σχετικά από τον Νίκο Τόσκα

Από την Ελλάδα και με αποστολέα «Κικίλιας» το δέμα στο ΔΝΤ
Από την Ελλάδα εστάλη και το δέμα με εκρηκτικά που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Ως υποτιθέμενος αποστολέας αυτή τη φορά δεν εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης...
όπως στην περίπτωση του παγιδευμένου φακέλου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
Ως παραλήπτης του δέματος στο Παρίσι φέρεται ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς, και, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, μετά την έκρηξη βρέθηκαν από την αστυνομία υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων. «Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.
Όταν ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε στη συνέντευξη για το δέμα στο ΔΝΤ, σημείωσε: «Εδώ έχουμε μια διαφορετική εξέλιξη γιατί εξερράγη και ευτυχώς ελαφρά τραυματίστηκε η υπάλληλος. Το δέμα έγινε μικρά κομμάτια και πριν από λίγα λεπτά μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές ότι είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα».
«Υποτιθέμενος αποστολέας είναι και πάλι πολιτικό πρόσωπο. Είναι το όνομα του κ. Κικίλια, από μια διεύθυνση που δεν χρησιμοποιείται πλέον», σημείωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Κικίλιας έχει ήδη ενημερωθεί.
Αναφερόμενος στο δέμα προς το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Τόσκας σημείωσε πως περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, περίπου 31 γραμμάρια, λέγοντας ότι θα είχε δυσάρεστες συνέπειες αν υπήρχε έκρηξη στο αεροπλάνο ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαδρομή του δέματος από την Ελλάδα μέχρι το Βερολίνο και πώς «πέρασε» από όλα τα στάδια ελέγχου.
Ως προς το δέμα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας είπε ότι «επίσης περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα». «Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».
Ερωτηθείς για την αστυνόμευση, την εγκληματικότητα και τους «μπαχαλάκηδες», ο κ. Τόσκας είπε, απαντώντας στην ΝΔ και τα άλλα κόμματα ότι «πέρα από τις φιλολογικές αντεγκλήσεις σε φιλολογικό επίπεδο, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλογιστεί ποια κυβέρνηση συνέλαβε την Ρούπα, ποια κυβέρνηση χτύπησε την τρομοκρατία, ποιοι έκαναν επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αττική και ποιος μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα».
Σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες εκκενώσεις των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, ο Νίκος Τόσκας επεσήμανε «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα κόμμα, όμως ο Υπουργός παίρνει εντολή από τον Πρωθυπουργό. Η κυρίαρχη άποψη είναι αυτή που οδήγησε στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive