Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κάποιοι δούλεψαν για τα μνημόνια από πολύ παλιά.

#ΕΡΕΥΝΑ για τη θηλιά που μπήκε στο λαιμό της χώρας τον καιρό των μνημονίων. Όπως αναφέρει η έρευνα η οποία έγινε, τον καιρό των μνημονίων η χώρα μας αγόρασε ξενόφερτα προϊόντα αξίας 240 δις ευρώ (τα 2/3 του χρέους)...
Προϊόντα τα οποία υπό άλλες συνθήκες, όχι μόνο θα έπρεπε να υπάρχει επάρκεια από την εγχώρια παραγωγή, αλλά θα έπρεπε και να τα εξάγουμε αντί να τα εισάγουμε.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε κάποια παραδείγματα.
 
■ 33.000.000 ευρώ για ιταλικό χαρτί υγείας.
Μία από τις μεγάλες ελληνικές χαρτοποιίες η Χαρτοποιία Θράκης έκλεισε το 2012.
 
■ 54.500.000 ευρώ για ζάχαρη από Γαλλία.
Το 2014 έκλεισαν τα δύο μεγάλα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Σέρρες και Ορεστιάδα.
 
■ 122.000.000 ευρώ για ισπανικά ρούχα και παπούτσια.
Τη τετραετία 1991-1995 θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει ως μαύρη για τους βιοτέχνες, καθώς εκείνη τη περίοδο ο συγκεκριμένος κλάδος δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα, με αποτέλεσμα πολλές βιοτεχνίες ρούχων και παπουτσιών είτε έκλεισαν, είτε μεταφέρθηκαν σε γειτονικές χώρες.
Ειδικά η ανεξήγητη τραπεζική κρίση του 1993 και η ξέφρενη πορεία των επιτοκίων δανεισμού (έφτασαν το 33% ετησίως) έβαλε τη ταφόπλακα.
 
■ 1 δις για μοσχαρίσιο κρέας.
■ 300.000.000 € για χοιρινό από Ισπανία, Γερμανία.
■ 142.000.000 ευρώ για γάλα από Γερμανία και Ολλανδία .
Και εδώ έχουμε τη μεγάλη σφαγή.
Μια σφαγή που έχει ως αφετηρία την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το 1982 ο τότε υπουργός Γεωργίας και μετέπειτα πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης δέχθηκε την ποσόστωση στο γάλα.
Μάλιστα η συμφωνία που έκανε όλως τυχαίως ήταν τόσο τραγική, που είχε ως αποτέλεσμα το συμφωνηθέν ποσοστό παραγωγής να μην επαρκεί για τις ανάγκες της χώρας, αλλά και για το περίσσευμα της παραγωγής η Ελλάδα να πληρώνει τεράστια πρόστιμα για την υπέρβασή του ορίου.
 
Να θυμίσουμε, ότι πριν από λίγες μέρες, κάποιοι εξ αυτών που φρόντιζαν για τον ερχομό των μνημονίων στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και οι δράστες του εγκλήματος, έδωσαν το παρόν και τις γνώσεις τους στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο οποίο συζητήθηκαν οι τρόποι και οι λύσεις για να βγούμε από την κρίση.

1 σχόλιο:

  1. Καὶ ὅλα αὐτὰ μὲ τὴν ψῆφον μας, ὅ μεθερμηνευόμενον..... διὰ ραθυμίαν ἤ μαλακίαν ἐγκαταλείπειν τὰ συμφέροντα τῆς Πᾶτρίδος.
    Μὲ τὶς ὑγείες μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive