Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κυρά Τασία: «Πρέπει να υπάρχει ανοικτός δρόμος, ώστε όποιος πρόσφυγας θέλει να μπει στην Ελλάδα, να μπορεί να μπει». ΒΙΝΤΕΟ. Μουζάλας: «Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω». "ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ" ΡΕΕΕΕ

Με αφορμή την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, επανήλθε στα social media η ανάλυση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε υπεραμυνθεί της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων»...
λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να υπάρχει πάντα ανοικτός δρόμος για να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα οι πρόσφυγες.

Ας θυμηθούμε τα «άπαντα» της Τασίας για το προσφυγικό ζήτημα:
«Υπάρχει μία συνθήκη την οποία δεν αμφισβητεί ακόμα, κανείς, που αφορά τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτή, πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοιχτός δρόμος για να μπαίνουν οι πρόσφυγες και να ζητούν πολιτικό άσυλο. Κατά συνέπειες, δεν μπορείς να έχεις αδιαπέραστα σύνορα. Εδώ, λοιπόν, και στον Έβρο, πρέπει να υπάρχει ανοικτός δρόμος, ώστε όποιος πρόσφυγας θέλει να μπει στην Ελλάδα, να μπορεί να μπει.

Τί γίνεται; Κατά την είσοδο, δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας. Αν δηλώσει ένας μετανάστης, ένας ξένος ας πούμε, για να το διαχωρίσουμε, ότι είναι πολιτικός πρόσφυγας και θέλω να ζητήσω πολιτικό άσυλο, πρέπει να τον αφήσουμε να μπει. Από τη στιγμή που θα μπει, θα υποβάλει το αίτημά του και θα περιμένει, με κάποιον χρόνο που έχει η Ελλάδα, τον οποίο ξέρουμε μέχρι στιγμής ότι είναι πάρα πολύ μακρύς, για να πάρει την απάντησή του.

Το ίδιο ισχύει και στα θαλάσσια σύνορα. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται να φτιάξεις τείχος, που να καλύψεις όλα τα σύνορα, χωρίς αν αφήσεις ελεύθερη δίοδο για τους πρόσφυγες, όπως απαγορεύεται και στα θαλάσσια σύνορα να κάνεις πρακτικές αναχαίτισης, χωρίς να γνωρίζεις αν μέσα στο πλοιάριο είναι πολιτικοί πρόσφυγες, ή πρόσφυγες πολέμου, που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας».



φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Μουζάλας: «Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω»

«Εκκληση στη νοημοσύνη της Ευρώπης», προκειμένου να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στην άφιξη άλλων προσφύγων έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα ήταν λάθος να επιβαρυνθεί η Ελλάδα κι άλλο με την επιστροφή στην εφαρμογή των κανόνων του Δουβλίνου. 

«Η Ελλάδα φέρει ήδη ένα βαρύ φορτίο. Φιλοξενούμε 60.000 πρόσφυγες. Αναλογικά με τον πληθυσμό είναι μέγεθος συγκρίσιμο με αυτό της Γερμανίας. Μόλις καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο θέμα της στέγασης των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα και βρισκόμαστε στη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων στα νησιά. Η πίεση από την Τουρκία στο Προσφυγικό δεν μειώνεται επίσης», δήλωσε. 
Ερωτηθείς αν αποκλείει κατηγορηματικά την επιστροφή της εφαρμογής των κανόνων του Δουβλίνου απάντησε: «Ναι, δεν είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τους κανόνες του Δουβλίνου. Θέλω να κατανοήσουν οι Γερμανοί ότι δεν έχει να κάνει με πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους ή ότι δεν εκτιμούμε δεόντως τη βοήθεια της Γερμανίας. Απλώς, η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στην άφιξη άλλων προσφύγων. Mόλις σηκωθήκαμε. Μη μας κάνετε να σκοντάψουμε πάλι».

«Μπορούμε να δεχτούμε το πολύ μία μικρή ομάδα, ως σύμβολο ότι δεν απορρίπτουμε τους κανόνες του Δουβλίνου εξολοκλήρου. Αυτήν τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας. Από τους συμφωνηθέντες 32.000 πρόσφυγες, μόλις οι 10.000 έχουν κατανεμηθεί σε άλλες χώρες μέλη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν προσφυγα παραπάνω» σημείωσε.

Για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας είπε ότι «είναι σύνθετη και παραμένουν τα γκρίζα σημεία, αλλά η συμφωνία είναι μία επιτυχία, διότι οι ροές των προσφύγων περιορίστηκαν πάρα πολύ και μάλιστα χωρίς φράχτες. Μετά τη συμφωνία έρχονται μόνο 60 πρόσφυγες τη μέρα».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θεωρεί, επίσης, «φυσικό να υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς την επαναπροώθηση σύρων προσφύγων στην Τουρκία» και αυτό διότι προσπαθεί να τηρεί το διεθνές δίκαιο «σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση».

Ανέφερε ακόμα ότι προκειμένου να αποφευχθούν άλλα προβλήματα στους καταυλισμούς των προσφύγων στα νησιά, διότι ακόμα και με εκατό περισσότερους πρόσφυγες την ημέρα η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, όπως στην Μόρια, «ζητήσαμε από την ΕΕ την άδεια να ανακουφίσουμε τα νησιά και να μεταφέρουμε περισσότερους πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα σε κλειστές εγκαταστάσεις στην Αθήνα. Δεν έχουμε όμως πάρει ακόμα καμιά απάντηση».

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive