Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Παραδέχθηκε την ήττα του και υποσχέθηκε σκληρή αντιπολίτευση ο Βίλντερς. Καθαρή νίκη του Ρούτε με τουλάχιστον 8,5 μονάδες διαφορά δείχνουν τα αποτελέσματα

Παραδέχθηκε την ήττα του και υποσχέθηκε σκληρή αντιπολίτευση ο Βίλντερς
Κατηφής και σίγουρα απογοητευμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα στις Ολλανδικές εκλογές εμφανίστηκε ο ηγέτης του ακροδεξιού «Κόμματος για την Ελευθερία». Ο Γκέερτ Βίλντερς συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε για την καθαρή νίκη του αλλά του έστειλε και μήνυμα πως...
θα ασκήσει έντονη αντιπολιτευτική δράση στη βουλή εάν δεν συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό.
«Θα προτιμούσα να είμαι το μεγαλύτερο κόμμα», είπε σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στη βουλή, «(αλλά) κερδίσαμε έδρες. Αυτό το αποτέλεσμα μας κάνει περήφανους».
Ο Βίλντερς πάντως εκτίμησε πως ακόμα και εκτός κυβέρνησης η επιρροή του κόμματός του στην ολλανδική πολιτική σκηνή είναι τεράστια.
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μεγάλο νικητής της αποψινής βραδιάς πως «οι ολλανδοί ψηφοφόροι είπαν όχι στους λάθος είδους λαϊκιστές» (όπως θα ήταν η ακριβής μετάφραση).
«Δεν καταλαβαίνω τί εννοεί. Υπονοεί ότι υπάρχουν καλοί και κακοί λαϊκιστές. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκιστή, αλλά υπονοεί ότι είμαι κακός λαϊκιστής και κάποιου είδους ναζιστής» τόνισε ενοχλημένος ο  ηγέτης του ακροδεξιού «Κόμματος για την Ελευθερία».
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, με εμφανή διαφορά από το ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς.
Με καταμέτρηση του 50% των ψήφων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής, για τα πέντε πρώτα κόμματα:
VVD- Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα: 21,5%.
PVV- Κόμμα για την Ελευθερία: 13%
CDA- Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση: 12,5%
Δημοκράτες 66: 11,9%
Κόμμα Πρασίνων: 9,3%
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων ANP, με 55% των ψήφων καταμετρημένες, το κόμμα VVD του Ρούτε προβλέπεται να κερδίσει 32 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, λιγότερες από τις 41 που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές το 2012. Ο Βίλντερς αναμετράται με άλλα δύο κόμματα για τις 19 έδρες, τη Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση (CDA) και τους κεντρώους Δημοκράτες 66, .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive