Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Τώρα... τρέχουν: Εκτακτο Εurogroup την Παρασκευή μετά την άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΝΤΑΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ. Εκτακτη διάσκεψη την Παρασκευή συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, για το ελληνικό ζητημα, μετά την άρνηση του ΔΝΤ να συμμετάσχει με επιπλέον χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα....Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών,  την Αθήνα και το Βερολίνο, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία πρωτοβουλίας για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όλων των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που απομένουν και να κλείσει –με εκατέρωθεν υποχωρήσεις- η διαπραγμάτευση.
Χωρίς να έχει αποφασίσει το ΔΝΤ την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και πριν η πιθανή κατάρρευση της αξιολόγησης αποτελέσει προεκλογικό επιχείρημα και αντικείμενο της προεκλογικής αντιπράθεσης στις ευρωπαικές χώρες που βαδίζουν προς εκλογές.
Το θέμα είναι τι λέει το Βερολίνο για όλα αυτά και προσωπικά ο Β.Σόϊμπλε. Αφού το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει, τότε ότι και να κάνει o Ντάϊσενμπλουμ δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, καθώς μόλις πριν λίγο ο Γερμανός εκπρόσωπος διακήρυξε ότι δεν θα υπάρξει άλλο ελληνικό πρόγραμμα, αν φύγει το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive