Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

To Ιt Girl παρουσιάζει την ελληνική εκδοχή του {THE AND} project. Γράφει η Γιώτα Μπουγά

it_girl_the_skin_deep
Πώς διαμορφώνονται οι ανθρώπινες σχέσεις στην φηφιακή εποχή, συνεχίζουν να υφίστανται οι «ψηφιοποιούνται» κι αυτές; Κι όταν η ψηφιακή εποχή σκοντάφτει πάνω στην κρίση, οι σχέσεις αλλοτριώνονται ή επιβιώνουν;...

Απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει τo {THE AND} project, ένα διαδραστικό ντοκιμαντέρ που ερευνά τις δυναμικές των σχέσεων στην εποχή μας, φέρνοντας το θεατή μέσα στο συναισθηματικό χώρο πραγματικών ζευγαριών.
Τo {THE AND} παρουσιάζει διάφορους αλλά και διαφορετικούς τύπους ανθρώπινων σχέσεων. Οι συμμετοχές γίνονται σε ζευγάρια. Σε κάθε ζευγάρι ο ένας ρωτά τον άλλον ειλικρινείς ερωτήσεις και οι δυο τους μοιράζονται γνώσεις που αφορούν τη δυναμική της σχέσης τους. Το project είναι ανοιχτό σε οποιοδήποτε είδος σχέσεων, μονογαμικών, ανοιχτών, LGBT, δεσποτικών/υποτακτικών, μικτής εθνικότητας, πατρικών/μητρικών/αδελφικών, φιλικών και οποιοδήποτε άλλου είδους σχέση.
Πώς ξεκίνησε το {THE AND};
Το {THE AND} project ξεκίνησε το 2014 στην Αμερική από το The Skin Deep και εχει 35 εκατομμύρια views στο youtube μέχρι αυτή τη στιγμή. Μέσα από ένα πρόγραμμα που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη, η ομάδα του {THE AND} έφερε κοντά εννέα ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του κόσμου (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), με σκοπό να μεταδώσουν την ιδέα και να δημιουργήσουν εστίες για την εξάπλωση του.
Αν όλα λειτουργήσουν σωστά, θα δημιουργηθεί ένα διεθνές εγχείρημα που θα μιλήσει για όλων των ειδών τις σχέσεις και όλο το φάσμα της ανθρώπινης σύνδεσης, ως μια αντιπροσωπευτική παρουσίαση των σύγχρονων σχέσεων του 21ου αιώνα.
Γιατί στην Ελλάδα;
Φέρνοντας το {THE AND} στην Ελλάδα, σκοπός είναι να αποτυπωθεί η ποικιλομορφία των σχέσεων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψιν την ελληνική πραγματικότητα και το πως αυτή αλληλεπιδρά και επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Λόγω των κοινωνικών και πολιτικοοικονομικών συνθηκών αλλά και λόγω της πολιτισμικής μας πολυπλοκότητας, η Ελλάδα αποτελεί μια μοναδική τοποθεσία για να δοκιμαστεί το εγχείρημα αυτό.
«To The And μας δίνει μία άλλη οπτική στον εσωτερικό χώρο μιας ανθρώπινης σχέσης. Μας προκαλεί σαν συμμετέχοντες και σαν θεατές να αναρωτηθούμε σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνούμε και το χώρο που αφήνουμε μεταξύ μας για να ρωτήσουμε ειλικρινεις ερωτήσεις και να δώσουμε ειλικρινεις απαντησεις. Να ακουσουμε τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί μας αλλά και τον εαυτό μας. Επικοινωνοντας καλύτερα και πιο ειλικρινά κατανοούμε και περισσότερα για εμάς και τους γύρω μας, πρώτα σε ατομικό και έπειτα σε συλλογικό επίπεδο», εξηγεί η Βάσια Ντούλια, η οποία έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα.
Και συνεχίζει, «στην Ελλάδα έχω την εντύπωση πως σπρώχνομαστε εύκολα σε μία επικοινωνία στα ακρα, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε προσωπικό επίπεδο, είτε θα ξεσπάμε είτε θα σωπαίνουμε κρύβοντας τις λέξεις μέσα σε κάποια χειρονομία. Πώς θα ήταν λοιπόν αν δοκιμάζαμε κάποιες φορές απλά να μιλήσουμε;»
Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές
Μέσα από την εμπειρία του {THE AND}, καλούμε όσους θέλουν να συμμετέχουν να εμβαθύνουν και να αναρωτηθούν σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνούμε ή φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, καθώς και δώσουν χώρο για αλληλεπίδραση που ξεπερνά το επιφανειακό χτύπημα στην πλάτη!
Τα πρώτα γυρίσματα (πρόκειται για ζευγάρια ανθρώπων που γνωρίζονται και συνομιλούν μπροστά στην κάμερα) θα γίνουν στην Αθήνα στις 18 και 19 Φλεβάρη. Οι συμμετοχές είναι ανοικτές και η εμπειρία μοναδική!
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα συμμετοχής ή να επικοινωνήσει στο theandingreece@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive