Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ ξεσκέπασε την απάτη της σκρόφας Μέρκελ

Ο Τραμπ ξεσκέπασε την απάτη της Μέρκελ
Πόλεμος Τραμπ – Μέρκελ, για το Ευρώ! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ξεσκέπασε την απάτη της Μέρκελ, που εκμεταλλεύεται την θέση της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, για να ληστεύει Ευρώπη και ΗΠΑ!  «Φως» στα σχέδια των Γερμανών,  που σιγά- σιγά, μετατρέπουν το ευρώ, σε ένα υποτιμημένο μάρκο, ρίχνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής....
Η αντιπαράθεση Ουάσιγκτον – Βερολίνου, έχει φτάσει  στα όρια ανοιχτού οικονομικού πολέμου. Η μία μετά την άλλη, οι δηλώσεις αξιωματούχων, ανεβάζουν τους τόνους, με τον Λευκό Οίκο να κατηγορεί ανοιχτά πλέον την Γερμανική κυβέρνηση, ότι χειραγωγεί το ευρώ, καταστρέφοντας τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες!
Η αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, όχι μόνο στέρησε έναν πολύτιμο σύμμαχο στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά ο νέος Πρόεδρος, δεν φαίνεται διατεθειμένος, να αφήσει τους Γερμανούς να αλωνίζουν στην Ευρωζώνη. Από την αρχή της παγκόσμιας Οικονομικής κρίσης του 2008, που συγκλόνισε τις παγκόσμιες αγορές και βύθισε και την Ευρωπαϊκή Οικονομία σε ένα νέο κύκλο ύφεσης,  η Γερμανία φέρεται ως ηγεμόνας της Ευρωζώνης. Αντί να χάσει, η Οικονομία της άνθησε εις βάρος των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και  επέβαλε ακραία λιτότητα στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο.
 Κερδίζοντας την πρωτιά στην παραγωγή και τις εξαγωγές, επέβαλε τους δικούς της οικονομικούς ρυθμούς, σαρώνοντας τις υπόλοιπες χώρες, ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο. Παρά το γεγονός ότι ο έλεγχος της νομισματικής πολιτικής, της Ευρωζώνης,  βρίσκεται στα χέρια του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, οι Γερμανοί βρήκαν τρόπο να σκλαβώσουν τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σε ένα αέναο κύκλο ύφεσης, με αποτέλεσμα το Βερολίνο να καρπώνεται αμύθητα κέρδη, κάτι που αποδεικνύεται  και στα επίσημα στοιχεία της Γερμανικής Οικονομίας.  
 Συγκεκριμένα, η Γερμανία  έγινε η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εξαγωγών, με το εμπορικό πλεόνασμα στα 297 δις δολάρια ή 268 δις ευρώ, που είναι και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο! Το πλεονέκτημα του να έχεις γίνεις ο οικονομικός δυνάστης της Ευρωζώνης, έκανε την Γερμανία να ξεπεράσει ακόμα και την Κίνα, που βρέθηκε στην δεύτερη θέση πλεόνασμα 245 δις δολαρίων!
 Αυτά βλέπουν οι Αμερικανοί και βγαίνουν από τα ρούχα τους! Ο κορυφαίος εμπορικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ και νούμερο ένα στο αμερικανικό εμπόριο, Πίτερ Ναβάρο,  δεν μάσησε τα λόγια του και κατηγόρησε το Βερολίνο ότι χρησιμοποιεί ένα «χονδροειδώς υποτιμημένο ευρώ για να εκμεταλλεύεται τους ευρωπαίους εταίρους του και την Αμερική.»!
 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου των ΗΠΑ και εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε τις πρακτικές των Γερμανών. Την πρακτική του Βερολίνου, να χειραγωγεί το ευρώ, ώστε να καταστήσει τις εξαγωγές της πιο ανταγωνιστικές, πλήττοντας έτσι τους κύριους εμπορικούς εταίρους της.
 Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε το ευρώ ως  ένα «υπόγειο γερμανικό μάρκο»,  αναφερόμενος στο σχετικά αδύναμο εθνικό νόμισμα που παλαιότερα επέτρεψε στο Βερολίνο να κατακτήσει προνομιακή θέση στις διεθνείς αγορές.
 Η Ευρώπη κλυδωνίζεται από την αλλαγή στην παγκόσμια ισορροπία της δύναμης. Οι υπηρέτες της Γερμανικής κυριαρχίας, έτρεξαν να κάνουν δηλώσεις, μπας και προστατέψουν το «κόλπο» που τους πληρώνει και τους κρατά σε θέσεις εξουσίας. Ο Πρόεδρος του Eurogroup,  Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ξέρει ότι το επόμενο συμβούλιο θα είναι το τελευταίο πριν αναγκαστεί σε παραίτηση, κάνει ότι μπορεί μήπως παραμείνει στην καρέκλα του.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναζητήσει νέους διεθνείς εμπορικούς εταίρους στην περίπτωση που οι ΗΠΑ, παλινδρομήσουν σε μια πολιτική προστατευτισμού, τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Ανάμεσα σε άλλα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτό θα συμβεί», αλλά «η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει άπραγη και να περιμένει τι θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και στο πεδίο του εμπορίου».  «Εάν οι ΗΠΑ πράγματι επιλέξουν μια πιο προστατευτική, εσωστρεφή προσέγγιση (...και) δεν υποστηρίζουν πλέον το εμπόριο και τη συνεργασία, η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο με αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε ο Ολλανδός.
 Όμως γιατί ο κ. Ντάισελμπλουμ, που είναι Ολλανδός, τρέχει να υπερασπιστεί το Βερολίνο, απειλώντας τις ΗΠΑ;  Γιατί οι Ολλανδία έχει εκλογές στις 15 Μαρτίου.  Εκλογές, που το σοσιαλιστικό κόμμα του κ. Ντάισελμπλουμ, αναμένεται να χάσει και επειδή ο Πρόεδρος του συμβουλίου πρέπει να είναι υπουργός Οικονομικών, θα αναγκαστεί σε παραίτηση. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στο πόστο του.
 Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ,  από την Σουηδία, έσπευσε να απαντήσει στην κατηγορία ότι εκμεταλλεύεται το Ευρώ εις βάρος των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι «η Γερμανία δεν μπορεί να επηρεάσει την αξία του ευρώ, καθώς αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
 Στην συνέχεια, τόνισε ότι η Γερμανία ήταν πάντοτε υπέρμαχος της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής, που εν πολλοίς ορίζει την συναλλαγματική ισοτιμία. Και τόνισε πως η απόλυτη νομισματική ανεξαρτησία είναι η πάγια γραμμή του Βερολίνου ήδη από την εποχή Bundesbank, πριν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive