Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΟΣ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΦΗΣΕ ΒΟΥΛΗ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ... ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ

Ποιος υπουργός έγινε οινοπαραγωγός (Εικόνες)
Άφησε την πολιτική και φτιάχνει κρασί στην Ήπειρο. Μετά από περίπου 20 χρόνια παρουσίας του στην πολιτική σκηνή, «επέστρεψε» στην αμπελουργική παράδοση της Ζίτσας Ηπείρου. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Αργύρη, που από το 1993 μέχρι και το 2012 εκλεγόταν βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει και υφυπουργός Γεωργίας....
 «Σταματήσαμε την ενεργό πολιτική με την έννοια την κοινοβουλευτική και επιστρέψαμε από εκεί που ξεκινήσαμε», ανέφερε ο Ευάγγελος Αργύρης, μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο. Και ποιο είναι το σημείο επιστροφής; Η Ζίτσα Ηπείρου, περιοχή στην οποία παράγονται κρασιά εκλεκτής ποιότητας, με πρώτη ύλη από την αμπελουργική ζώνη έκτασης 2.000 στρεμμάτων. Η αμπελουργική ζώνη περικλείει δέκα χωριά και σ' αυτήν δραστηριοποιούνται περίπου 450 αγρότες και η «ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ» αποτελεί τον βασικό παράγοντα εισοδήματος για 150 οικογένειες. «Ενεργός πολίτης είναι αυτός που καθημερινά ''παλεύει'' για να υλοποιήσει τους στόχους του, πάντοτε με σεβασμό, πίστη και μεράκι. Η ενασχόληση με συλλογικές δράσεις δεν εξαντλείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο και δεν θεωρείσαι ενεργός πολίτης μόνο αν είσαι βουλευτής ή κάτι άλλο (σ.σ. αν έχεις κάποια θέση)», επισημαίνει ο πρώην υπουργός και ο πρώην βουλευτής. Στη Ζίτσα, με τις απότομες - ασβεστολιθικής προέλευσης - πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης, οι αμπελουργοί γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει κρασί εκλεκτής ποιότητας. Μάλιστα, η σπάνια ποικιλία Ντεμπίνα, καλλιεργείται σ' αυτήν την περιοχή παραδοσιακά και δίνει προστιθέμενη αξία στο ζιτσιώτικο κρασί που το καθιστά ελκυστικό προϊόν στην ελληνική και διεθνή αγορά (μέρος των πωλήσεων της εταιρείας κατευθύνεται σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, ενώ στρέφεται και σε νέες αγορές όπως η Σουηδία και η Κίνα). Έχοντας πετύχει έναν από τους βασικούς στόχους, τη διάσωση της σπάνιας αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας και τη δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας από τις αυτόχθονες ποικιλίες Ντεμπίνα, Βλάχικο και Μπεκάρι, η «ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ» έβαλε "πλώρη" για την περαιτέρω εξέλιξή της και κατέστη μία σύγχρονη, πρωτοποριακή εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών, με σημαντική θέση ανάμεσα στις οινοποιητικές εταιρείες της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, το τσίπουρο το οποίο παράγει το οινοποιείο, ειδικά το πεπαλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, "κατακτά" τις αγορές.
Κατη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive