Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κατσίκης έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση και τους ΑΝΕΛ για την ιθαγένεια. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου αναμένεται να αδειάσει τον βουλευτή του

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστα Κατσίκη
Μεγάλο μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ, τον βουλευτή τους Κώστα Κατσίκη και τις αλλαγές στη χορήγηση ιθαγένειας. «Υπάρχει δήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι τελικά θα ψηφίσουν το άρθρο 29 τροποποιήσεις στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, παρά τη θέση που εξέφρασε ο εισηγητής τους κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης....
Σε λίγη ώρα θα υπάρξει και δήλωση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τους», έκανε γνωστό ο προεδρεύων, Τάσος Κουράκης, πριν από λίγο στην Ολομέλεια που συζητείται το νομοσχέδιο για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
Είχε προηγηθεί στο βήμα ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ψηφίζει το άρθρο και ήταν ο μόνος βουλευτής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε ψηφίσει το άρθρο και στην Επιτροπή και χάρη στη δική του ψήφο η διάταξη έγινε δυνατό να φτάσει ως την Ολομέλεια.
«Εμείς δεν κρυφτήκαμε στις επιτροπές, ώστε να δημιουργήσουμε μία μίνι κυβερνητική κρίση, όπως εύκολα θα μπορούσαμε. Καθότι το συγκεκριμένο άρθρο το καταψήφισαν οι ομοτράπεζοί σας στην εξουσία, οι ΑΝΕΛ, που έχουν γνωστές απόψεις περί καθαρότητας της φυλής. Ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιφυλάχθηκαν. Είπαμε, λοιπόν, ξεκάθαρα "ναι" στην Επιτροπή και έτσι πέρασε το άρθρο στην Ολομέλεια χωρίς να παζαρέψουμε, χωρίς να βάλουμε τη μικροπολιτική πάνω από τις αρχές μας και κυρίως πάνω από το συμφέρον των παιδιών», ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Νωρίτερα με νέο ξεχωριστό άρθρο, η κυβέρνηση επιχειρούσε να ξεπεράσει τις διαφωνίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και συμπληρώνει τις διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό, λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις.
Η διάταξη αυτή είχε αρχικά περιληφθεί στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου, που ρύθμιζε και διάφορα άλλα ζητήματα μαθητικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση του Ενιαίου Αριθμού Μαθητή.
Επειδή όμως στην επεξεργασία που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη διάταξη, το υπουργείο έβαλε στο νομοσχέδιο ξεχωριστό άρθρο, το άρθρο 29 με τίτλο «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» προκειμένου να μην καταψηφιστεί όλο το άρθρο 7.
Σημειώνεται ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νέο άρθρο «Τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας», δεν θα περνούσε αν δεν ψήφιζε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. Κατά την ψηφοφορία, στην επιτροπή «ναι» στο συγκεκριμένο άρθρο είπε ο Θανάσης Μιχελής του ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι. Καταψήφισε ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και επιφυλάξεις είχαν δηλώσει τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive