Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Μουζάλα "πάρτους στο γάμο σου". ΑΚΟΥ αυτούς που εκτρέφεις , ΦΙΔΙΑ στον κόρφο ΟΛΩΝ μας. ΒΙΝΤΕΟ

ΚΕΕΡΦΑ: Ο Μουζάλας, επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ, επιτέθηκε στους πρόσφυγες
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή) για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο Ελληνικό. «Καταγγέλλουμε τον υπουργό Μουζάλα...
ο οποίος επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ επιτέθηκε στους πρόσφυγες απεργούς πείνας στο Ελληνικό. Επιχείρησαν με τη βία να βάλουν να λειτουργήσει ένας χώρος, καταστέλλοντας βίαια τη δίκαια κινητοποίηση των προσφύγων. Για πάνω από 15 λεπτά έσπρωχναν, κλωτσούσαν και χτυπούσαν πρόσφυγες, τραυματίζοντας ακόμα και ένα μικρό παιδί», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.
«Προηγήθηκε πρωτοφανούς αυταρχικού χαρακτήρα δήλωση του Μουζάλα όπως: "Αν δεν υπακούτε το νόμο, να φύγετε". Πρόκειται για χυδαία ρατσιστική κατασταλτική αντιμετώπιση των προσφύγων από έναν υπουργό ο οποίος κυνικά ανέλαβε πριν μερικές μέρες μερίδιο ευθύνης για τους 5 νεκρούς πρόσφυγες στα στρατόπεδα», προσθέτει η Κίνηση.
Στο Ελληνικό βρισκόταν από το πρωί ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα ξέσπασε όταν κατηγορήθηκε για υποκίνηση των επεισοδίων. «Ξεφτίλες, η αριστερά πάλεψε σε αυτό τον τρόπο, ξεφτιλισμένοι. Άντε από κει τώρα, (σ.σ. που λες ότι) "το στήνεις", ντροπή σου. Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν θα φοβηθώ, αθλιότητες κάνετε», ακούστηκε να φωνάζει».

Κωνσταντίνου: Με ενόχλησε να βλέπω έναν υπουργό της αριστεράς να ηγείται αστυνομικών και να φωνάζει έξαλλος να σπάσει η πόρτα

Αφού τα πράγματα ηρέμησαν, ο κ. Κωνσταντίνου παραχώρησε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, εξηγώντας τα όσα συνέβησαν σήμερα:
«Το ΚΕΕΡΦΑ δεν δημιουργήθηκε χτες. Εδώ και 7 χρόνια υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων. Βρεθήκαμε λοιπόν εδώ μπροστά σε ένα φοβερά προκλητικό επεισόδιο, εμένα με ενόχλησε γιατί είμαι άνθρωπος της αριστεράς, να βλέπω έναν υπουργό της αριστεράς να ηγείται ομάδας αστυνομικών και να φωνάζει έξαλλος να σπάσει η πόρτα. Μπροστά του χτυπήσαν παιδί».
Από την άλλη, όπως εξήγησε, ο κ. Κωνσταντίνου «η ψυχραιμία των προσφύγων ήταν απόλυτη. Οι πρόσφυγες έχουν δίκιο. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα χώρο. Είναι ο παλιότερος χώρος, φτιάχτηκε πρώτα το Ελληνικό και μετά τα άλλα κέντρα. Μην το ξεχνάμε αυτό… Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία. Ποιοι είναι οι μεταφραστές; Ποιοι τους συνοδεύουν στα νοσοκομεία; Το φαγητό είναι άθλιο. Κι όταν οι μητέρες λένε "δεν έχουμε γάλα", κάποιος πρέπει να τα ακούει αυτά τα πράγματα».
Μιλώντας για το θέμα της υποκίνησης προσφύγων που καταγγέλλει το αρμόδιο υπουργείο, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε: «Οι θεωρίες της υποκίνησης των προσφύγων από το ΚΕΕΡΦΑ και άλλες οργανώσεις, είναι παλιές. Οι ανάγκες υποκινούν τους αγώνες και των εργαζόμενων που αυτή τη στιγμή που παλεύουν ενάντια στα μνημόνια, στη διάλυση των νοσοκομείων και της παιδείας. Και με τον ίδιο τρόπο, οι πρόσφυγες δεν διαφέρουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης σε αυτή τη χώρα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Οι περισσότεροι, όπως φαίνεται αναγκαστικά θα μείνουν και γι' αυτό το κίνημα αλληλεγγύης οφείλει να τους υπερασπίσει».
Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive