Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ραντεβού «θανάτου» στη Βάρκιζα. ΦΩΤΟ

Αγρια γκάζια, πετροπόλεμος και μολότοφ στους αγώνες με τα τρελά στοιχήματα και το έπαθλο των 5.000 €
Εκατοντάδες οδηγοί με «θηρία» της ασφάλτου συναντήθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο για ξέφρενες κόντρες. Η έφοδος της Τροχαίας και των ΜΑΤ τούς χάλασε το επικίνδυνο «πάρτι»...

Με... έπαθλο 5.000 ευρώ φέρεται ότι έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωή τους οι εκατοντάδες νεαροί που είχαν δώσει ραντεβού για άγρια γκάζια στην παραλιακή λεωφόρο στη Βάρκιζα! Ομως το «πάρτι» τούς χάλασαν η Τροχαία Αττικής και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν έφοδο στο σημείο, στο ύψος του παλιού κέντρου διασκέδασης Riba's, όπου θα γίνονταν κόντρες με «θηρία» της ασφάλτου!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
Πάνω από 3.000 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στον μεγαλύτερο αυτοσχέδιο αγώνα των τελευταίων ετών, που είχαν ανακοινώσει διαδικτυακά οι διοργανωτές «για να θυμηθούν τα παλιά», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά στο facebook.


Αργά το βράδυ της Τρίτης συγκεντρώθηκαν στο σημείο περισσότεροι από 400 οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, για να συμμετάσχουν στη μεγάλη κόντρα. Ομως υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το διαδικτυακό κάλεσμα και είχαν πληροφορηθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα παιχτούν «τρελά» στοιχήματα. Οπως λέγεται, οι διαγωνιζόμενοι πόνταραν από 200 έως και 500 ευρώ μεταξύ τους ανά φανάρι, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να στοιχημάτιζαν ακόμα και τα... οχήματά τους!


Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ενώ στο προκαθορισμένο σημείο είχαν συγκεντρωθεί οι διαγωνιζόμενοι με «φτιαγμένα» αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που έκαιγαν τις ρόδες τους στο οδόστρωμα από τα σπινιαρίσματα, έκαναν την εμφάνισή τους τα περιπολικά. Στη θέα τους, οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους συνέχισαν τις φιγούρες και τις κόντρες από φανάρι σε φανάρι, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους τροχονόμους να διαλύσουν το υπαίθριο «πάρτι ταχύτητας»!


Ομως, λίγα λεπτά μετά έφτασαν στο σημείο και τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ! Βλέποντας τους αστυνομικούς με την πλήρη εξάρτυση, άναψαν τα αίματα και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν εναντίον τους πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, μεταλλικές σχάρες από φρεάτια αποχέτευσης, φωτοβολίδες, ακόμα και βόμβες μολότοφ!
Οταν τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση, η όποια διάθεση για αντίσταση πήγε... περίπατο και οι περισσότεροι έτρεξαν να μπουν στα οχήματά τους προσπαθώντας να διαφύγουν. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γλίτωσαν την τσιμπίδα του νόμου, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας έγιναν 320 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 197 παραβάσεις που τιμωρούνται με διοικητικά πρόστιμα, ενώ 15 από αυτές επιφέρουν και ποινικές κυρώσεις.
Συλλήψεις
Εντεκα αφορούσαν επικίνδυνους ελιγμούς και τέσσερις οδήγηση χάριν επίδειξης, για μία από τις οποίες συνελήφθη ένας 30χρονος και κατασχέθηκε η μεγάλου κυβισμού μηχανή του. Βεβαιώθηκαν άλλες τέσσερις παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, μία για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, έξι για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 12 για έλλειψη κράνους, εννέα για στέρηση άδειας οδήγησης, 17 για χρήση κινητού, τρεις για ΚΤΕΟ, πέντε για ανασφάλιστα οχήματα. Ακόμη, αφαιρέθηκαν 47 άδειες ικανότητας οδήγησης, 39 άδειες κυκλοφορίας και 26 πινακίδες κυκλοφορίας.


Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν εφοδιαστεί με «πολεμοφόδια» για να αντιδράσουν σε περίπτωση επέμβασης και συνέλαβαν 29 Ελληνες και έναν Γεωργιανό, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές, πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Οι «κωδικοί» στο facebook: Τα «καρουμπαλάδικα», οι ρουφιάνοι και τα άλογα
Την απογοήτευσή τους για το «ντου» των αστυνομικών εξέφρασαν στο facebook (στην ομάδα που ανοίχτηκε για το κάλεσμα στο «ραντεβού» το βράδυ της Τρίτης και η οποία «έπεσε» χθες το πρωί) νεαροί και κοπέλες, αγωνιώντας μάλιστα για το... πώς θα συνεννοηθούν στην επόμενη διοργάνωση!

«Ζουν ανάμεσά μας οι ρουφιάνοι. Φτιάξτε μια κλειστή ομάδα, παιδιά, να τα λέμε» έγραψε ένας φοιτητής και ένας άλλος, συμμετέχοντας στον διάλογο-σοκ, πρόσθεσε: «Μια χαρά το κάναμε παλιά χωρίς facebook. Τότε μας έψαχναν (σ.σ.: οι αστυνομικοί), δεν μας περίμεναν. Καβατζώναμε τις καλές θέσεις και βλέπαμε τα πατήματα».

Νωρίτερα ο διαχειριστής της διαδικτυακής ομάδας έγραψε: «Καλησπέρα, αλάνια! Σήμερα και περάσαμε καλά και δεν περάσαμε. Κουράγιο στα παιδιά που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς και υπομονή στα παιδιά που τους έτυχε το οτιδήποτε άλλο (...). Ημασταν υπερβολικά παρά πολλοί, τους αναστατώσαμε όλους. Ευχαριστούμε που ήρθατε κι ας έγινε ό,τι έγινε...»

Από αργά το βράδυ της Τρίτης στη συγκεκριμένη ομάδα περίσσευε ο ενθουσιασμός για τη διοργάνωση, με τους νεαρούς να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους. «Πάμε να θυμηθούμε τα παλιά! Σας περιμένουμε χωρίς φασαρίες και χωρίς επιδείξεις μέχρι να μαζευτούμε όλοι! Οτιδήποτε σκηνικό γίνει με τα καρουμπαλάδικα (σ.σ.: τα περιπολικά) εμείς παραμένουμε στον χώρο, δεν φεύγουμε από κει» έγραψε ένας και άλλος απάντησε: «Φίλε, βγάζω τα άλογα από τον στάβλο κι έρχομαι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive