Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ; Ολα στο σκοτάδι για τον φόνο του Αρχιμανδρίτη

Στο σκοτάδι η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 54χρονου Φωτίου Ζαχαρόπουλου στη Μεσσηνία μετά την τελεσίδικη αθώωση και των δύο κατηγορουμένων...

Αλυτη και με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης παραμένει η στυγερή δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα του Δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Φεβρουάριο του 2014. Τρία χρόνια μετά, και ενώ οι διωκτικές Αρχές είχαν συλλάβει δύο νεαρούς, η Δικαιοσύνη αποφάσισε τελεσίδικα ότι και οι δύο είναι αθώοι!
ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Η απροσδόκητη αυτή τροπή μετατρέπει την υπόθεση σε θρίλερ και τη βυθίζει στο σκοτάδι! Οι διωκτικές Αρχές ανοίγουν ξανά τον φάκελο και βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους φονιάδες που εξακολουθούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι! Εως τότε θα παραμείνει μυστήριο το ποιος ή ποιοι σκότωσαν τελικά τον ιερωμένο.

Αρχικά είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία ένας 25χρονος (τότε) Γεωργιανός και ο 17χρονος (τότε) γιος του ψάλτη στην εκκλησία της Χώρας, ο οποίος μάλιστα είχε ομολογήσει την παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος.

Ομως τον Οκτώβριο του 2015 το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αθώωσε τον ανήλικο, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Τον περασμένο Μάιο είχε κριθεί αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και ο Γεωργιανός, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε πάει μαζί με τον γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα, αλλά καβγάδισαν και τον δολοφόνησε.

Στη συνέχεια, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης, που οδήγησε σε επανάληψη τη δίκη του Γεωργιανού. Ομως η αίτηση αναίρεσης απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο πριν από λίγα 24ωρα κι έτσι πλέον η άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη παραμένει επισήμως ανεξιχνίαστη!

Η υπόθεση αφήνει ανοιχτά πολλά ερωτήματα, καθώς κατά την εκδίκαση με κατηγορούμενο τον Γεωργιανό το δικαστήριο είχε αφήσει σοβαρές αιχμές κατά της Αστυνομίας, ενώ στην ακροαματική διαδικασία είχαν γίνει ακόμα και αναφορές σε σεξουαλικά σκάνδαλα και ασέλγειες σε βάρος αγοριών επ' αμοιβή! Ηταν πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2014, όταν ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου είχε βρει τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι. Τόσο ο γιος του ψάλτη όσο και ο Γεωργιανός έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον για το ποιος τον σκότωσε.
Ερωτικές προτιμήσεις
Στη δίκη του ανηλίκου, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών τον Ιούλιο του 2014, ο συνήγορος υπεράσπισής του Σπύρος Λαπιώτης ζήτησε εξαρχής την αθώωσή του, τονίζοντας ότι ήταν παρατηρητής και δίνοντας έμφαση στην επιρροή και στον φόβο που άσκησε πάνω του ο Γεωργιανός, καθώς και στη μειωμένη αντίληψη του κατηγορουμένου.

Στην απολογία του, ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ της δολοφονίας, αλλά υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό τον 25χρονο Γεωργιανό, για τον οποίο είπε ότι του πρότεινε να πάνε στον αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα για καύσιμα, ώστε να πάνε την επομένη στην Καλαμάτα να δουν αγώνες καρτ.

Το δικαστήριο, όμως, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και ενός μήνα. Ωστόσο, στο Εφετείο που έγινε τον Οκτώβριο του 2015 ο 18χρονος αθωώθηκε. Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν.
Η αγόρευση-καταπέλτης του εισαγγελέα
Στη δίκη του τον Μάιο του 2015, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Γεωργιανός είχε αρνηθεί τα πάντα και είχε ισχυριστεί ότι οι αστυνομικοί κατασκεύασαν την ομολογία του, σε μια προσπάθεια να βρουν ένοχο. Ο νεαρός υποστήριξε ότι τις ώρες που υποτίθεται ότι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη ο ίδιος και ένας φίλος του Ρουμάνος είχαν πάει για βόλτα στην Πύλο.
Ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου είχε προκαλέσει αίσθηση με την αγόρευση-καταπέλτη για τον 25χρονο, αφού απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικά κίνητρα, λέγοντας ότι τόσο ο αλλοδαπός κατηγορούμενος όσο και ο ανήλικος Ελληνας ήταν αποφασισμένοι να ληστέψουν και να σκοτώσουν τον αρχιμανδρίτη για να του κλείσουν το στόμα!
Σχολίασε, επίσης, ότι τελικά το κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν τη δίκη ήταν το θύμα, με βάση όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και τις αναφορές στα σεξουαλικά σκάνδαλα! Αναρωτήθηκε, ακόμη, για ποιον λόγο η σεξουαλική ζωή του άτυχου αρχιμανδρίτη αξιοποιήθηκε ως υπερασπιστικό στοιχείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive