Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Εκτάκτως στο Κοσσυφοπέδιο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ-«Μπαρούτι» τα Βαλκάνια. Έκρυθμη η κατάσταση στην περιοχή.

Εκτάκτως στο Κοσσυφοπέδιο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ-«Μπαρούτι» τα Βαλκάνια

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, έφτασε εκτάκτως πριν από λίγο στο Κοσσυφοπέδιο, τη στιγμή που Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν το Βελιγράδι πως επιχειρείται οργανωμένο σχέδιο κατάληψης Αλβανών στο σερβικό τμήμα της Βοσνίας και του Β.Κοσυφοπεδίου. Από την άλλη επιχειρείται το ίδιο σχέδιο από Κροάτες για τη σερβική δημοκρατία της Βοσνίας....

Ο κ. Στόλντεμπεργκ στο πλαίσιο των επαφών  στην Πριστίνα τόνισε ότι « ως ΝΑΤΟ στηρίζουμε  την διαδικασία διαλόγου ανάμεσα στο Κόσοβο και στην Σερβία  και η διαδικασία αυτή αποτελεί την μοναδική οδό αποκατάστασης των διμερών μεταξύ της Πριστίνα και του Βελιγραδίου». ενώ συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό Ισα  Μουσταφά.
Σημείωσε: «Η  ασφάλεια αλλά και η σταθερότητα στην περιοχή  επηρεάζει άμεσα και την σταθερότητα  της Ευρώπης.
 Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει την ύπαρξη του  στο Κόσοβο, ενώ σήμερα στην χώρα αυτή υπάρχουν  4.500 στρατιώτες της Νατοϊκής δύναμης».
Ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου Ισα Μουσταφά  στις δηλώσεις του αναφέρθηκε  στον σημαντικό ρόλο του ΝΑΤΟ και υποστήριξε ότι «Ως κυβέρνηση είμαστε υπέρ του διαλόγου  για την επίλυση των προβλημάτων».

Την ίδια στιγμή Σέρβοι μαρτυρούν ότι οι περιπολίες των Αλβανών έχουν αυξηθεί κατά πολύ στην περιοχή, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται έκτακτη συνάντηση με εκπροσώπους των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Ράσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive