Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

«Φρενο» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

eisitiria-metro
Προσωρινό «χειρόφρενο» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η Ανεξάρτητη Αρχή ζητά από το ΟΑΣΑ αυστηρές εγγυήσεις σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε να δώσει το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του....

Ζητά τη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας ώστε να μην υπάρξει παραβίαση προσωπικών δεδομένων των πολιτών που θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στη γνωμοδότηση που έδωσε επί του νέου συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά σε λεωφορεία και στους ΗΣΑΠ από την πρώτη Φεβρουαρίου, η Ανεξάρτητη Αρχή εκφράζει την ανησυχία της για το μεγάλο αριθμό προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται προκειμένου να εκδίδονται οι νέες κάρτες.
Τονίζει μάλιστα πως ο ΟΑΣΑ «δεν εξέτασε όλες τις εναλλακτικές τεχνικές λύσεις που αφενός μεν θα επιτύγχαναν εξίσου τους επιδιωκόμενους σκοπούς, αφετέρου δε θα εξασφάλιζαν την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών». Κι αυτό γιατί για την προμήθεια των νέων καρτών οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν προσωπικά στοιχεία, όπως την διεύθυνση κατοικίας τους, την ημερομηνία γέννησής τους, τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ημερομηνία γέννησης και τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας.
Από την πλευρά του ΟΑΣΑ, επισημαίνεται πως το σύστημα στο οποίο θα καταχωρούνται προσωπικά δεδομένα πολιτών λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή ευαίσθητων στοιχείων, όπως ο ΑΜΚΑ ή οποιοδήποτε άλλο ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive