Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΜΑΝΩΛΙΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΦΗΣ (ΠΑΡΑΒΟΛΗ) Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοσκοβισί, που τον κάναμε και διδάκτορα
Μετά το τραγελαφικό αστείο ότι θα μας σώσει ο Μοσχοσβισύς, που τον κάναμε και διδάκτορα  (το πήραμε από τους τούρκους) και τον παρασημοφορήσαμε αυτόν έναν από τους δημίους του Ελληνισμού, σήμερα Τσικνοπέμπτη που είναι αξίζει να πούμε και κάτι άλλο....
Που άκουσα σήμερα από τον Κρητικό Καμπουράκη στο ραδιόφωνο.

Πριν λίγες μέρες κατηγορήσαμε τον Καμπουράκη. Σήμερα θα πούμε τα καλά του. Που ο Κρητικός, Χανιώτης Καμπουράκης με μία Κρητική ιστορία πρότεινε έμμεσα τον τρόπο λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας. Που αφού πρώτα είπε ότι δεν αξίζει όλοι οι Έλληνες να ζούμε σε συνεχή κατάθλιψη, ιδίως σήμερα που είναι Τσικνοπέμπτη, μας είπε την Κρητική ιστορία του.
 
Ο Μανώλης, είπε, χρωστούσε πολλά λεφτά στον Σήφη και δεν μπορούσε να του τα πληρώσει. Και κάθε μέρα, όκτα στριφογύριζε στο κρεβάτι του χωρίς να μπορεί να κοιμηθεί.

Μετά από πολλές εφιαλτικές νύκτες ένα βράδυ που δεν μπορούσε πάλιν να κοιμηθεί, ανοίγει το παράθυρο και φωνάζει δυνατά στον Σήφη που έμενε απέναντι να ξυπνήσει. Ξυπνά ο Σήφης και ερωτά.
Ίντα που θες Μανώλιη; .
 
Τότε ο Μανώλιης του λέει όσο πιο δυνατά μπορούσε.
Σήφη δεν μπορώ να σου δώσω τα δανεικά. Και γύρισε στο κρεβάτι του και κοιμήθηκε για πρώτη φορά πολύ ήσυχα σαν αρνάκι.
 
Όμως από κείνη τη νύκτα έχασε τον ύπνο του ο Σήφης. 
Λέτε;; 
 
Χρόνια Πολλά.
Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive