Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΕ ΚΟΥΛΗ.ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΜΑΖΙ ή ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΕΒΑ; Ή ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ... ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ;

Στην υπόθεση του ακινήτου της οδού Βολταίρου στο Παρίσι, το οποίο η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι όλως τυχαίως απέκτησε λίγες μέρες αφότου χώρισε από τραπέζης και κοίτης με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το πολιτικό μέλλον του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Και για να γίνουμε σαφέστεροι:..

Η τακτική που έχει ακολουθήσει η επιτροπή του πόθεν έσχες της Βουλής να μην επιβάλει σε έναν πολιτικό να περιλαμβάνει στο πόθεν έσχες του περιουσιακά στοιχεία του συζύγου, με τον οποίον τελεί εν διαστάσει, αφορά προφανώς την περίπτωση κατά την οποία οι σύζυγοι διαλύουν το σπιτικό τους οριστικά είτε πάρουν διαζύγιο είτε όχι. Δηλαδή η λογική αυτή σημαίνει ότι ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για σύζυγο, με τον οποίον πλέον έχει διακόψει κάθε δεσμό., Είτε αυτό γίνεται θεσμικά είτε αυτό γίνεται στην πράξη.

Όπως όμως είναι επίσης προφανές τούτο δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, όταν οι σύζυγοι τα ξαναβρίσκουν. Και τούτο διότι εκεί υπάρχει είτε υποψία ότι μπορεί να χώρισαν προσχηματικά είτε ότι εν πάσει περιπτώσει τα έχουν ξαναβρεί και ζουν μαζί,  Οπότε ο ένας φέρει πλήρως την ευθύνη της κοινωνικής και οικονομικής συμπεριφοράς του άλλου. Δεν μπορεί σε μία δημοκρατική κοινωνία ένας πολιτικός, και μάλιστα πολιτικός αρχηγός, να λέει «δεν έχω ευθύνη για ότι έκανε η σύζυγος μου όταν χώρισα», και να επαναλαμβάνει το ίδιο όταν τα έχει ξαναβρεί μαζί της και μάλιστα λέει ότι «αυτή είναι το στήριγμα του». Εδώ ισχύει η περίφημη ρήση «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, πρέπει και να φαίνεται».

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν, τώρα που τα έχει βρει με τη σύζυγό του και στηρίζεται πάνω της, δηλαδή τώρα που η κυρία Μαρέβα είναι και με τη βούλα γυναίκα του Καίσαρα, οφείλει και για λόγους θεσμικούς αλλά πρωτίστως για λόγους πολιτικής ηθικής, να καταθέσει τα αναδρομικά Πόθεν Έσχες και για την σύζυγό του. Διαφορετικά δεν μπορεί να κάνει τον κήνσορα της ηθικής κανενός άλλου. Δεν μπορεί δηλαδή να μας λέει «δεν ξέρω τι έκανε η Μαρέβα όταν χωρίσαμε» αλλά σήμερα να λέει ότι «στηρίζομαι απολύτως στην Μαρέβα αλλά έχω ένα κενό μνήμης για την περίοδο που ήμασταν χωριστά».

Πέραν τούτου υπάρχει ένα άλλο μείζον ζήτημα:  Είναι αυτονόητο ότι με βάση την ελληνική νομοθεσία η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι – στην ουσία, η κυρία Μητσοτάκη – οφείλει να εξηγήσει φορολογικά που βρήκε τα χρήματα με βάση τα οποία αγόρασε το ακίνητο στην οδό Βολταίρου στο Παρίσι.  Δεν αρκεί το γεγονός ότι δήλωσε την αγοραπωλησία στην αρμόδια φορολογική υπηρεσία του Παρισιού. Ως σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει, και για τους λόγους που ήδη είπαμε, να εξηγήσει που βρήκε αυτά τα λεφτά. Διαφορετικά, πέραν του τεράστιου πολιτικού ζητήματος, υπάρχει και το ηθικό ζήτημα ότι δικαίως κανείς διερωτάται εάν ο χωρισμός με το σύζυγό της τότε έγινε για εντελώς προσχηματικούς λόγους. Δηλαδή για να μην δηλώσει ποτέ αυτή την αγοροπωλησία.  Εμείς δεν υιοθετούμε τέτοια άποψη, πλην όμως δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν να μην κάνει τέτοιους αυτονόητους συνειρμούς.

Κύριε Μητσοτάκη θυμηθείτε, ίδιως μάλιστα όταν κουνάτε το δάχτυλο της ηθικής προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Φρανσουά Φιγιόν πηγαίνει στα αζήτητα στην Γαλλία διότι εμφάνισε την γυναίκα του ως συνεργάτιδά του.  Αναλογιστείτε τι θα πάθαινε αν έκρυβε από τους Γάλλους, επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του με την αιτιολογία ότι όταν ήταν για λίγο καιρό χωρισμένοι και η σύζυγος έκανε επιχειρηματικές δραστηριότητες με χρήματα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν!

1 σχόλιο:

  1. Έξεστιν Μιζοτακέοις ασχημονείν !!!

    Η λέξη αλήθεια και η οικογένεια Μητσοτάκη δε συναντήθηκαν ποτέ στη ζωή αυτή.

    Αντί ο κ. Μιζοτάκης να λαϊκό-πολιτικό-νταραβερίζεται, καλό θα ήταν να δώσει εξηγήσεις για τη παρέα της φοροδιαφυγής των Παπασταύριδων, της διαπλοκής των Ντορουποτακτικών, της μίζες των Μιζοφοράκιδων,τα ακίνητα τησ Μαρέβας και του εσμού που κυβερνούσε τόσα χρόνια τη χώρα, λεηλατώντας το λαό …

    Γεροβασίλη : «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να υπονομεύει και να δυσφημεί τη χώρα , καλό θα ήταν να δώσει εξηγήσεις για τη παρέα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της μίζας που κυβερνούσε τόσα χρόνια τη χώρα, λεηλατώντας το λαό και βγάζοντας τα κέρδη της έξω»

    Πάει πολύ ο μιζαρισμένος από τους δημοσυντήρητους νταβατζήδες να μιλά για αριστεία, για αξιοκρατία και αδιαφάνεια …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive