Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Υπό κατάρρευση το ΙΚΑ: Φεύγουν υπάλληλοι από τον Εσταυρωμένο


Συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις έχουν δημιουργήσει στο ΙΚΑ Ηρακλείου ένα τεράστιο πρόβλημα ως προς την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δη των συνταξιούχων. Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στο Περιφερειακό Κατάστημα του ΙΚΑ...
στον Εσταυρωμένο η κατάσταση είναι τραγική ως προς την έλλειψη του προσωπικού, γεγονός που προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών....«Η μείωση του προσωπικού αποτελεί σαφώς έναν από τους σημαντικότερους λόγους της καθυστέρησης της απονομής των συντάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια περίπου το 60-70% των εργαζομένων του ΙΚΑ έχει συνταξιοδοτηθεί. Ως εκ τούτου την τεράστια αποδυνάμωση του ΙΚΑ και ειδικότερα στο τμήμα των συντάξεων ( οι οποίοι έχουν επωμιστεί όχι μόνο τις αιτήσεις συνταξιοδότησης του Ν. Ηρακλείου αλλά και  Ν. Λασιθίου), όπου οι   χρόνοι αναμονής προσωρινών αλλά και  οριστικών συντάξεων είναι ανεπίτρεπτα μεγάλοι», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ.

Φεύγουν από το ΙΚΑ Εσταυρωμένου για να πάνε στον… ΕΟΠΥΥ

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου «προκαλεί το γεγονός δε, ότι από τις 42 μεταθέσεις που γίνονται πανελλαδικά από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΠΥ, η 10 εξ’ αυτών γίνονται από το ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου. Ανάλογη κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί και στον ΟΓΑ, όπου από τους 17 εργαζόμενους στο τμήμα συντάξεων και ασφάλισης των αγροτών, θα παραμείνουν μόλις 8 εργαζόμενοι λόγω μετάταξης των υπολοίπων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΙΚΑ κάθε εργαζόμενος εκ των πέντε που μετατίθενται είναι υπεύθυνος για πάνω από 2.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ζητά άμεση λύση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί να δοθεί άμεσα  λύση στο μείζον σημασίας ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ασφαλισμένους.

Όπως εξηγεί: «Μόνη λύση είναι  όχι  η εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος  «τύποις» (δημιουργία ΕΦΚΑ), αλλά   η επάνδρωση των υπηρεσιών  του ΙΚΑ με νέο και κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Ο νέος φορέας κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να αποτελέσει μια καινοτομία στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και όχι να ανακυκλώνει παθογένειες  και τις κακές πρακτικές του παρελθόντος».

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive