Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΕΤΣΙ σκάσανε τη βόμβα .Καρέ καρέ η εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό-Η στιγμή της έκρηξης


Βίντεο από τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης της βόμβας, που περιείχε 250 κιλά εκρηκτικών, και η οποία εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Η βόμβα...
αμερικανικής προέλευσης, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση επειδή όταν έπεσε στο έδαφος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η περιοχή ήταν έλος.



Το μήκος της ήταν 1,5 μέτρο, ενώ σε περίπτωση έκρηξης τα θραύσματά της θα μπορούσαν να σκοτώσουν όποιον βρισκόταν σε απόσταση 1800 μέτρων.



Την εξουδετέρωση έκανε η ομάδα ναρκαλιείας του τάγματος εκκαθαρίσεως ναρκοπεδίων ξηράς, η οποία έχει ομάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Παρών στην επιχείρηση ήταν και ο διοικητής του Τάγματος από την Αθήνα, κατόπιν διαταγής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.



Προκειμένου η απομάκρυνση της βόμβας να γίνει με ασφάλεια, 75.000 κάτοικοι του Κορδελιού και όμορων δήμων χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λίγες ώρες, σε μία γιγαντιαία επιχείρηση, που στέφθηκε με επιτυχία. 

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή οι κακοί Γερμανοί βομβάρδισαν την Θεσσαλονίκη με αμερικανικές βόμβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Βρετανοι(και Καναδοι) βομβαρδισαν την περιοχη τον Δεκεμβριο του 43',οντως με αμερικανικες βομβες,που υπηρχαν σε αφθονια λογω της μεγαλης αμερικανικης βιομηχανικης παραγωγης.

      Στον συγκεκριμενο βομβαρδισμο,εχασαν τη ζωη τους περι τους 500 Ελληνες...και απο τους Γερμανους υπηρξαν μονο μερικοι τραυματιες..

      Διαγραφή
  2. Ήταν από συμμαχικό βομβαρδισμό στα υποχωρούντα γερμανικά στρατεύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο βομβαρδισμός έγινε από την Αγγλική αεροπορία στις 6 Δεκεμβρίου του 1943 και είχε τουλάχιστον 500 νεκρούς άμαχους κατοίκους της περιοχής και αν δεν κάνω λάθος δεν αναφέρεται καμία απώλεια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive