Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ

REUTERS/Mike Blake
Θετική άποψη έχει η πλειοψηφία των Αμερικανών για το πολύκροτο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο σε όλους τους πρόσφυγες αλλά και στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, το...
 49% των Αμερικανών υποστηρίζει είτε πλήρως είτε εν μέρει την εντολή Τραμπ, ενώ στον αντίποδα το 41% διαφωνεί πλήρως ή μερικώς. Το 10% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Οι απαντήσεις φαίνεται πως συνδέονται άρρηκτα με την πολιτική ταυτότητα των πολιτών. Το 53% των Δημοκρατικών δήλωσε πως διαφωνεί απόλυτα με το διάταγμα, ενώ αντίθετα το 51% των Ρεπουμπλικάνων απάντησε πως συμφωνεί απόλυτα.

Σαφώς μικρότερο πάντως είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι η απαγόρευση θα βελτιώσει την εθνική ασφάλεια, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος Τραμπ.

Συγκεκριμένα, μόλις το 31% δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο ασφαλές χάρη στην απαγόρευση, ενώ 26% είπε ότι αισθάνεται λιγότερο ασφαλές. Σχεδόν τέσσερις στους δέκα απάντησαν πως οι ΗΠΑ θέτουν καλό παράδειγμα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ το 41% εκτίμησε ότι πρόκειται για κακό παράδειγμα.

Σημειώνεται πάντως ότι οι περισσότεροι δεν υποστηρίζουν τη θέση Τραμπ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δεχτούν χριστιανούς πρόσφυγες, αλλά όχι μουσουλμάνους. Το 72% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δήλωσε αντίθετο με αυτή τη γραμμή, ενώ αρνητικό εμφανίστηκε και το 45% των Ρεπουμπλικάνων.

Η επίμαχη εκτελεστική εντολή απαγορεύει για 120 ημέρες την είσοδο σε όλους τους πρόσφυγες, και επ’ αόριστον για τους πρόσφυγες συγκεκριμένα από τη Συρία. Παράλληλα απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος σε πολίτες της Συρίας, του Ιράν, του Ιράκ, της Υεμένης, της Λιβύης, της Σομαλίας και του Σουδάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive