Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο δικηγόρος του διαβόλου. Η ατάκα του 85χρονου (που πάσχει από βαριάς μορφής άνοια) στους αστυνομικούς: «Είμαι 19 ετών και κάνω ποδήλατο»

Αποτέλεσμα εικόνας για 85χρονος κανει ποδηλατο
Απίστευτη κομπίνα για να φάνε την περιουσία ενός συνταξιούχου μεγαλοκατασκευαστή φέρεται ότι είχαν στήσει ένας γνωστός Αθηναίος δικηγόρος, ο λογιστής του θύματος και μία συμβολαιογράφος, οι οποίοι είχαν βάλει στο μάτι τις καταθέσεις ύψους σχεδόν 1.000.000 ευρώ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ...

Ομως η απόπειρα απάτης σε βάρος του 85χρονου, ο οποίος πάσχει από βαριάς μορφής άνοια και δεν είχε αντιληφθεί τα σχέδια του 48χρονου δικηγόρου του διαβόλου και του 59χρονου υποτιθέμενου έμπιστου λογιστή του, αποκαλύφθηκε από τους υπαλλήλους ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στα Πατήσια.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Ασφάλεια, ο 85χρονος συνταξιούχος κατασκευαστής ακινήτων διατηρούσε στη συγκεκριμένη τράπεζα δύο λογαριασμούς με καταθέσεις που κατά πληροφορίες αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είναι ιδιοκτήτης 27 ακινήτων στην Αθήνα.
Οι καταθέσεις
Την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου είχαν αντιληφθεί στο υποκατάστημα με το οποίο συνεργαζόταν λόγω των καταθετικών λογαριασμών του και ο ίδιος είχε χαρακτηριστεί «καταθέτης μειωμένης ικανότητας δικαιοπραξίας», που σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ήταν υπό επιτήρηση.
Είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ξεστόμισε ο 85χρονος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, όταν πια η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί. Μόλις τον ρώτησαν την ηλικία του, οι αστυνομικοί πήραν την απάντηση: «Είμαι 19 ετών και κάνω και ποδήλατο»!
Ομως την προχωρημένη άνοια από την οποία πάσχει τα τελευταία χρόνια ο 85χρονος γνώριζε και ο λογιστής του, ο οποίος φέρεται ότι προσπάθησε να στήσει όλο το κόλπο για να καρπωθεί την περιουσία του μαζί με τους συγκατηγορουμένους του. Την περασμένη Πέμπτη ο λογιστής εμφανίστηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας με ένα πληρεξούσιο που έφερε την υπογραφή του ηλικιωμένου και ζήτησε να σηκώσει το ποσό των 10.000 ευρώ, δήθεν για έξοδα νοσηλείας του συνταξιούχου κατασκευαστή.
Εκείνη τη στιγμή οι υπάλληλοι κατάλαβαν αμέσως πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως κινδύνευαν οι καταθέσεις του παππού και έτσι ενημέρωσαν το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Αλλωστε, και στο πρόσφατο παρελθόν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος είχαν σταματήσει αρκετές προσπάθειες αγνώστων να πραγματοποιήσουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς του ίδιου προσώπου σε περιφερειακά υποκαταστήματα!
Οι αστυνομικοί επενέβησαν αμέσως, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του λογιστή και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της 67χρονης συμβολαιογράφου που φέρεται ότι συνέταξε το πληρεξούσιο, του δικηγόρου που κατηγορείται ότι το επικύρωσε, αλλά και μίας ιδιοκτήτριας ακινήτου στην Πετρούπολη.
Θα πωλούσε ακίνητο
Για την τελευταία διαπιστώθηκε από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί πως θα πωλούσε το ακίνητο στους κατηγορουμένους, που ήταν έτοιμοι να σηκώσουν τουλάχιστον 300.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του ηλικιωμένου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται μεταξύ άλλων ο ρόλος που πιθανόν να έχει παίξει στην απόπειρα απάτης η Ουκρανή οικιακή βοηθός που πρόσεχε τον 85χρονο.
Η γυναίκα ενδέχεται να έπαιζε τον ρόλο της... σοφερίνας, καθώς φέρεται ότι μετέφερε τον ηλικιωμένο στο συμβολαιογραφείο ή και στο γραφείο του δικηγόρου προκειμένου να υπογράφει τα πληρεξούσια, τη στιγμή που ο ίδιος ήταν ανήμπορος για νομικές πράξεις λόγω της κατάστασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive