Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη

Απών από τη δίκη του στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ήταν χθες ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης...
ενώ ο συγκατηγορούμενός του, διευθυντής σύνταξης Παναγιώτης Τζένος, προσήλθε, συνοδευόμενος από δύο «συνεργάτες» του για την υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Υστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη και την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου, κάτι που δέχτηκε το δικαστήριο, επιβάλλοντας στον εκδότη ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κουρτάκης κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση των τριών ανήλικων γιων του Πάνου Καμμένου και για εξύβριση σε βάρος του υπουργού Αμυνας.
«Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική Δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου, διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως “45άρια” στη ζωή του τόπου». Ο Παναγιώτης Τζένος, που αθωώθηκε, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση κατά του Γιάννη Κουρτάκη «και θα την εφεσιβάλουμε», όπως είπε..
Εις βάρος των δημοσιογράφων είχε ασκηθεί δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση, ύστερα από μήνυση του Πάνου Καμμένου για επίθεση στον ανήλικο γιο του από τη ραδιοφωνική εκπομπή τους (ότι είναι αναρχικός, «με τη Ρούπα» και πάει στα Εξάρχεια), ώστε ο ίδιος να αποσύρει τις κατηγορίες για κονδύλια από το ΚΕΕΛΠNΟ. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη, τονίζοντας: «Αποδείχθηκε πλήρως η κατηγορία, ότι τέλεσε πράξη συκοφαντικής δυσφήμησης και δεν δημιουργείται αμφιβολία για δόλο».
Η δίκη άρχισε με ένταση (ο Π. Τζένος κάθισε στο εδώλιο, ενώ ο Γ. Κουρτάκης εκπροσωπήθηκε) και την κατάθεση του κ. Καμμένου, που είπε ότι δέχτηκε τους εκβιασμούς επειδή αποκάλυψε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην οποία, όπως ανέφερε, περιλαμβάνονταν τα ονόματα των δύο δημοσιογράφων και επειδή ερευνούσε πτυχές της υπόθεσης του «Noor One» με τους τουλάχιστον 2 τόνους ηρωίνης. Εκτός από τις «βόμβες» για το ναρκόπλοιο και τους εμπόρους ναρκωτικών, ο κ. Καμμένος τόνισε για τον εκδότη ότι «χρησιμοποιεί το μέσο του ως “45άρι”»!
«Προκαλείται προφανής βλάβη»
Ο εισαγγελέας, προτείνοντας την καταδίκη του Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροήν, ανέφερε στην αγόρευσή του:
«Προκάλεσε αίσθηση ότι γνωρίζει πράγματα που θίγουν τον πολιτικώς ενάγοντα. Ετσι όπως εκφέρεται η φράση, είναι ψευδής, καθώς τον παρουσιάζει ότι χρηματίζεται. Αναφέρεται στην κατανάλωση αλκοόλ από τον πολιτικώς ενάγοντα (...) και εξειδικεύει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι του λέει ο πρωθυπουργός. Αυτά είναι ψεύδη, μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του».
Οσον αφορά την τρομοκρατία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «το ότι ο ίδιος δεν προέβη σε δήλωση για τη Ρούπα δεν προκύπτει ότι η σύλληψη τον δυσαρεστεί (...). Δεν αποδείχθηκε ότι κάποιο από τα τέκνα του πολιτικώς ενάγοντος έχει σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο».
Πρωτοφανές σχόλιο από Βορίδη
Εκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του Μάκη Βορίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και συνηγόρου των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, περί οικογενειακής ευθύνης.
Δηλαδή, ο κ. Βορίδης εγκρίνει τις μεθόδους των πελατών του να χυδαιολογούν κατά των οικογενειών του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου, του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, του εφοπλιστή - επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και των δεκάδων ακόμη θυμάτων της «δημοσιογραφικής» παρέας των συνεργατών του κ. Αιμίλιου Κοτσώνη;
Ο διάλογος του υπουργού Αμυνας και του κ. Βορίδη στη δικαστική αίθουσα εξελίχθηκε ως εξής:
Βορίδης: Αυτή η συζήτηση (σ.σ.: σχόλια Κουρτάκη - Τζένου στο ραδιόφωνο για το παιδί) δεν είναι συνδεδεμένα με τη δική σας πολιτική συμπεριφορά;
Καμμένος: Η οικογενειακή ευθύνη ξέρω ότι υπάρχει μόνο σε ναζιστικά καθεστώτα. Τώρα, αν εσείς την επικαλείστε...
Ελενα Τζούλη: Κανείς δεν θα παίζει με τα παιδιά μου
Φορτισμένη συναισθηματικά και ξεσπώντας σε κλάματα κατέθεσε η Ελενα Τζούλη (φωτό), σύζυγος του Πάνου Καμμένου, η οποία δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για τον 10χρονο γιο της, τονίζοντας ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε προβεί σε σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του συζύγου της. Το αποκορύφωμα, όπως τόνισε, ήταν η αναφορά (στη ραδιοφωνική εκπομπή) στους γιους τους.
Δακρυσμένη, η Ελενα Τζούλη ανέφερε: «Ερχονται και λένε ότι ο άνδρας μου είναι χρόνιος αλκοολικός, ότι είναι μονίμως μεθυσμένος. Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι να λένε ότι (...) ο σύζυγός μου τα παίρνει; Είναι εμμέσως εκβιασμός. Στη ραδιοφωνική εκπομπή διαφήμιζαν την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, πάρτε να δείτε το υλικό, ότι έχει πάει η εφημερίδα στα Εξάρχεια και έχει κάνει ρεπορτάζ δημοσιογράφος για τον ανήλικο γιο μας (...) Δεν θα παίζει κανείς με τα παιδιά μου».
Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι από αυτή την αναφορά θίγονται όλα τα παιδιά;
Ελενα Τζούλη: Βεβαίως, δεν θέλανε να πάνε σχολείο, δέχονται επιθέσεις μέσω facebook (...) Εχω μεγάλο πρόβλημα από αυτή τη συμπεριφορά, είναι αδίστακτοι!
Μ. Βορίδης: Γιατί γίνονται αναφορές στον Γιάννη Κουρτάκη ως συνεργάτη εμπόρου ναρκωτικών;
Ελενα Τζούλη: Αναφέρομαι εκ νέου στα έγγραφα που προσκόμισα και στην αγωγή του Γιάννη Κουρτάκη κατά του Πάνου Καμμένου. Εγγραφα που λέμε ότι το Μετρόραμα είναι ενεργή εταιρία. Εδρα του είναι εκεί που είναι και τα «Παραπολιτικά». Θέλω να πω ότι βάσει των ανώτερων εγγράφων ο Κουρτάκης ήταν εκδότης και σύμβουλος του Αιμίλιου Κοτσώνη - έχει κατηγορηθεί ως εγκέφαλος υπόθεσης ναρκωτικών, έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη και έχει ασκήσει έφεση η εισαγγελέας.
Μ. Βορίδης: Αυτό αποδεικνύει ότι δύο δημοσιογράφοι ήταν στην εταιρία Κοτσώνη. Τι σχέση έχει με ναρκωτικά;
(...)
Ελενα Τζουλη: Γνωρίζω ότι μέχρι το 2016 το Μετρόραμα είναι ενεργή εταιρία.
«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ "45ΑΡΙ" ΤΟ ΜΕΣΟ» 
Κόκκινο χτύπησε η ένταση στην ακροαματική διαδικασία, όταν ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του εκδοτικού ομίλου
Στην κατάθεσή του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και αφορούσε τις αναφορές στα δύο ανήλικα παιδιά του, ενώ έκανε λόγο για συμμορία εκβιασμού. «Χρησιμοποιεί το μέσο του ως “45άρι”» ανέφερε για τον Γιάννη Κουρτάκη, που -όπως τόνισε- είχε προχωρήσει σε σειρά εκβιαστικών αναφορών σε βάρος του. «Προσπάθησαν να αναφερθούν γενικώς σε μικρό γιο για να με εκβιάσουν. Στόχευαν σε εμένα» κατέθεσε φορτισμένος ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Δεν μπορούν να λένε ότι ένα παιδί 15 ή 14 ή 11 ετών είναι τρομοκράτης, συνεργάτης της Πόλας Ρούπα». Απαντώντας στην υπεράσπιση των Κουρτάκη και Τζένου ότι έκανε ταξίδι στις Αλπεις για σκι, ο κ. Καμμένος είπε: «Πάντως, με εμπόρους ναρκωτικών δεν τρώω».
Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι από τη ραδιοφωνική εκπομπή των δύο δημοσιογράφων θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι είστε συμπαθών στην Πόλα Ρούπα ή ό,τι ειπώθηκε είναι στα πλαίσια του αστείου;
Π. Καμμένος: Εγώ, που ήμουν από αυτούς που πάλευα την τρομοκρατία, με δυσφημεί και μου δημιουργεί πρόβλημα στην καριέρα μου.
Πρόεδρος: Αυτό εκφράζει αντικειμενικό γεγονός ή είναι μια εκτίμηση;
Π. Καμμένος: Οταν λένε ότι ο γιος του Καμμένου τα σπάει στα Εξάρχεια, με δυσφημούν. Οι πρεσβείες τα καταγράφουν και κοινοποιούνται με σημείωμα.
Στο μεταξύ, κόκκινο χτύπησε η ένταση στη δικαστική αίθουσα όταν ο Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Τζένο, είπε: «Είσαι εκβιαστής παιδιών». Εξάλλου, ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του Ομίλου Παραπολιτικά.
Π. Τζένος: Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου.
Π. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγγνώμη, αποσύρω τη μήνυση.
Π. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών. Δεν ζητώ συγγνώμη από συκοφάντες, που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις.
Π. Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο Μετρόραμα του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσώνη.
Για τη χρηματοδότηση του Ομίλου Παραπολιτικά ο υπουργός είπε πως τα χρήματα προήλθαν απο Offshore εφοπλιστή.
Γιάννης Απατσίδης (δικηγόρος Π. Καμμένου): Είναι όμιλος Κουρτάκη ή όμιλος Μαρινάκη, τελικά;
Π. Καμμένος: Φέρεται ότι υπάρχει βοήθεια χρηματοδοτήσεως εκ μέρους και του εφοπλιστή Μαρινάκη.
«Τους πονάει το “Noor One”»
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην επαγγελματική σχέση των κατηγορουμένων με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, καταδικασθέντα για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το «Noor One» σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή για απλή συνέργεια σε διαμετακόμιση ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τον υπουργό, συνεργάζονταν μαζί του στην εφημερίδα «Μετρό» που εκδιδόταν από την εταιρία Μετρόραμα του Κοτσώνη. «Το κλειδί που τους πονάει είναι τα ναρκωτικά, το “Noor One”
(...) Υπάρχουν τρεις μαρτυρίες καπετάνιου και συγκεκριμένη αναφορά για τον χρηματοδότη του πλοίου και το πέρασμά του από το Σουέζ. Πρόκειται για μια αλυσίδα εκβιασμού, αλλά δεν φοβόμαστε
(...) Το μήνυμα είναι εάν ασχοληθείς με τα ναρκωτικά και συνεχίσεις με το “Noor One”, τότε το Σάββατο θα βγάλω για τον γιο σου! Αυτή είναι η συμμορία του εκβιασμού και της απειλής». Για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι περιλαμβάνει τα ονόματα των Κουρτάκη, Τζένου και Κοτσώνη.
«Αναφορές στο πλαίσιο σατιρικής  εκπομπής»
Απολογούμενος, ο Παναγιώτης Τζένος τόνισε ότι ουδέποτε «έκανα αναφορά στα παιδιά του Πάνου Καμμένου», υποστηρίζοντας πως οι αναφορές του στον υπουργό Αμυνας σχετικά με το ταξίδι του στις Αλπεις, το βιβλίο που έχει γράψει για την τρομοκρατία και τον διαγωνισμό τάβλι στον οποίο είχε συμμετάσχει ήταν απολύτως αληθείς.

«Στο γραφείο όταν με συνέλαβαν ήταν και o μικρός μου γιος. Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον εκβιάζαμε και ο κ. Κουρτάκης είναι έμπορος ναρκωτικών» συνέχισε.
Εισαγγελέας: Θα μείνω στο βιβλίο. Εχετε διαβάσει το βιβλίο;
Π. Τζένος: Καμμένο δεν διαβάζω, να έρθει ο Θεός κάτω!
«Δεν είχα πρόθεση να δημιουργήσω θέμα στον Καμμένο. Εχει χτίσει την καριέρα του πάνω στο να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Παναγιώτης Τζένος, ενώ από την πλευρά των δύο δημοσιογράφων κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Θανάσης Φουσκίδης, εργαζόμενος στον όμιλο των «Παραπολιτικών».

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι οι αναφορές έγιναν στο πλαίσιο μιας σατιρικής πολιτικής εκπομπής με καυστικό σχόλιο. «Στις αναφορές για το παιδί ο κ. Τζένος δεν έχει συμμετοχή στα σχόλια. Ο κ. Κουρτάκης προέβη σε αναφορά για “ενήλικο γιο Καμμένου”, επουδενί δεν τον συνέδεσε με ένοπλη δράση. Πρόκειται για μια ιδεολογική αναφορά» ανέφερε ο μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive