Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

CSII Σφακιανάκης. Γράφει η Γιώτα Μπουγά

edito_25-1
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, ουσιαστικά, ο άνθρωπος που είναι ταυτισμένος με την δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα, αφού αποστρατεύτηκε, ανακοίνωσε την ίδρυση του ελληνικού CSII (Cyber Security International Institute)....

Tο CSII του κ. Σφακιανάκη θα είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου. «Το σωματείο, που ακολουθεί τα αμερικανικά πρότυπα, θα έχει τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση, Πρόληψη και Ανάδειξη».
Το όραμα αυτό του κ. Σφακιανάκη θα πάρει «σάρκα και οστά» σε 20 με 25 ημέρες και σε περίπου δύο μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο.» Φιλοδοξεί να ανοίξει 52 παραρτήματα σε όλους τους νομούς της Ελλάδας για να διδάξει δωρεάν τη γλώσσα των υπολογιστών στους νέους και να μάθει στους επαγγελματίες πως να βγάζουν χρήματα μέσω του ίντερνετ. «Πρώτος χορηγός του CSII θα είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα», ενώ μέχρι στιγμής 12 ιδιώτες θέλουν να προσφέρουν σε αυτό, μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.»
Τα παιδιά θα διδάσκονται κώδικα προγραμματισμού και θα τους παρέχονται επαγγελματικά εφόδια σε σχέση με την Πληροφορική. Επίσης, η πρόληψη θα σχετίζεται με τη διερεύνηση κακόβουλων λογισμικών και διαδικτυακών απειλών και τη δημοσιοποίηση με αναλυτικές πληροφορίες – συμβουλές στην κοινωνία. Θα παρέχεται εξειδικευμένη συμβουλευτική βοήθεια – ενημέρωση από ειδική ομάδα White Guards. «Οι «χάκερς» θα αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.»
Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης τύπου, ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε, πέρα από το CSII, τόσο στην αποστράτευσή του όσο και στην επαγγελματική του πορεία στις τάξεις της αστυνομίας.
«Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα σε ένα μικρό γραφείο. Κανένας δεν πίστευε πως από τα καλώδια θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Υπηρέτησα με πάθος αυτό που έκανα. Σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη», ανέφερε για το ξεκίνημά του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όταν ρωτήθηκε πως νοιώθει που αποχώρησε από την Ελληνική Αστυνομία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω θυμό. Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς μίση και πάθη. Πάθος έχω μόνο με τη δουλειά μου. Πάντως ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο…»
«Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία και να έρθω στο δημόσιο βίο ως πολίτης. Δεν κρατώ θυμό σε κανένα. Κοιτάζω παρακάτω, κάνω έργο. Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Το ινστιτούτο αυτό είναι το δεύτερο που γίνεται στον κόσμο. Ήρθε για να μείνει. Είναι καταδικασμένο να επιτύχει. Εάν βρεθούν κάποιοι να κόψουν τη φόρα του ινστιτούτου, θα με βρουν απέναντι. Και ξέρουν τι σημαίνει θα με βρουν απέναντι. Πλέον δεν υπολογίζω τίποτα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive