Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! «Συναγερμός» στην Θράκη - Τι συμβαίνει με τους μουφτήδες

ΕΚΤΑΚΤΟ! «Συναγερμός» στην Θράκη - Τι συμβαίνει με τους μουφτήδες
Αναστάτωση έχει προκληθεί με το θέμα των μουφτήδων στην Θράκη,  καθώς υπάρχει ευθεία και προκλητική παρέμβαση από το τουρκικό Προξενείο που αποτελεί κράτος εν κράτει στην περιοχή.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής» Θράκης, υπάρχουν έντονες πιέσεις του τουρκικού προξενείου για αντικατάσταση των μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης...
με αποτέλεσμα το υπουργείο Εξωτερικών να φέρεται πως έχει ζητήσει την παραίτησή τους.  Εξάλλου, ήδη παύθηκε από τα καθήκοντα του, ως Τοποτηρητής Μουφτής Διδυμοτείχου, ο Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, στην θέση του οποίου τοποθετήθηκε ο φιλότουρκος, Οσμάν Χαμζά.  Η απόφαση αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» και την υπογράφει ο ασκών καθήκοντα ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης.   Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ζητήθηκε από τους δυο μουφτήδες να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, πράγμα το οποίο δεν προτίθενται να κάνουν, αφού η θητεία τους (βάσει Προεδρικού Διατάγματος) λήγει το 2021.  Μάλιστα οι μουφτήδες εκφράζουν την έντονη την ανησυχία τους, φοβούμενοι ακόμα και για την ζωή τους, καθώς θεωρούν ότι το ελλαδικό Κράτος τους παραδίδει στα χέρια των εγκάθετων της Άγκυρας.  Η εφημερίδα «Μαχητής» μεταδίδει ότι πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε από το Μαξίμου προκειμένου να «ικανοποιηθούν» οι πιέσεις των προξενικών μειονοτικών βουλευτών της Θράκης αλλά και η απαίτηση της Τουρκίας που απαιτεί Μουφτήδες στην Θράκη «εκλεγμένους» από τη μειονότητα, στην ουσία δηλαδή «διορισμένους από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής».  Σημειώνεται πως στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται!  Το γεγονός έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις τόσο μέσα από την κυβέρνηση (ΑΝΕΛ) αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί πως το Μαξίμου δεν πρέπει να υποκύψει για ψηφοθηρικούς λόγους στις απαιτήσεις των μειονοτικών βουλευτών της και της Τουρκικής Κυβέρνησης που με τον τρόπο αυτό θέλει να ενισχύσει τις πιέσεις της για την περισσότερη «τουρκοποίηση» της μειονότητας στην Θράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive