Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αρχισε η προκαταρκτική εξέταση για τις φερόμενες απειλές του εκδότη των «Παραπολιτικών»
Φωτογραφία του Θοδωρής Μακρής.
 Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου....
 Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για απόπειρα εκβιασμού του από τον εκδότη - διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και άγνωστους συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς!
Ο κ. Καμμένος στη μήνυση που κατέθεσε κατά του Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένου τονίζει πως μετά την κατάθεση στις 14 Ιουλίου 2015 στην ΕΣΗΕΑ της «σκανδαλώδους» λίστας με τα ονόματα δημοσιογράφων οι οποίοι φέρονταν ότι λάμβαναν υπέρογκα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έλαβε το ίδιο βράδυ, παρουσία της συζύγου του και δικηγόρου Ελενας Τζούλη, απειλητικό τηλεφώνημα από τον Γιάννη Κουρτάκη:
«“Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου, γιατί θα πάθεις μεγάλο κακό κι εσύ και η οικογένειά σου” μου είπε επί λέξει. Στην ερώτησή μου “με απειλείς;” μου απάντησε “ναι, βρε π..., σε απειλώ και για αρχή, για να καταλάβεις ότι εγώ δεν παίζω, θα βγάλω φωτογραφίες των σπιτιών σου και των παιδιών σου και θα δεις πώς θα τις αξιοποιήσω, τα παιδιά και η οικογένειά σου θα πρέπει από σήμερα να κυκλοφορούν με δέκα αστυνομικούς ο καθένας, θα δεις τι έχεις να πάθεις”».
Λίγες ημέρες μετά, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, φωτογράφος και δημοσιογράφος της εφημερίδας πήγαν στην Ικαρία για να φωτογραφίσουν το σπίτι της πεθεράς του και τα ανήλικα παιδιά του, ενώ από τότε άρχισε ένας «πόλεμος» εναντίον του κ. Καμμένου, ο οποίος κατέληξε στην τελευταία επίθεση εις βάρος του ανήλικου παιδιού του. Μετά την κατάθεση της μήνυσης του κ. Καμμένου, με τις σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος του κ. Κουρτάκη και οποιουδήποτε άλλου ενδεχομένως εμπλέκεται στην υπόθεση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφιδά.
Αρση τηλεφωνικού απορρήτου
Η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, πρόκειται να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.
Μεταξύ των ενεργειών στις οποίες ενδεχομένως έχει προχωρήσει η εισαγγελική λειτουργός είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιάννη Κουρτάκη και όσων άλλων κρίνει εκείνη απαραίτητο, όπως επίσης η διενέργεια κατ' οίκον ερευνών, οι οποίες θα μπορούσαν να εισφέρουν στοιχεία στην υπόθεση, και η εξέταση των προσώπων που μπορούν να διαφωτίσουν τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, καθώς και του ίδιου του κ. Καμμένου.
Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης η εισαγγελική λειτουργός έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει τη διενέργεια οποιασδήποτε ανακριτικής πράξης κρίνει απαραίτητη για τη διακρίβωση των καταγγελιών.
Και έρευνες κατ' οίκον για τα «πακέτα» του ΚΕΕΛΠΝΟ
Στον οικονομικό εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάζεται αντίγραφο της μήνυσης του Πάνου Καμμένου κατά του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένου όσον αφορά το σκέλος σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στη μήνυσή του ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι ο πόλεμος σε βάρος του άρχισε μετά την παράδοση λίστας στην ΕΣΗΕΑ με τα media shop, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρεται ότι έλαβαν 21.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 14 Ιουλίου 2015.
Από αυτή τη λίστα φέρεται ότι προκύπτει ότι ο Γιάννης Κουρτάκης έλαβε το ποσό των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσό των 629.000 ευρώ. Στη μήνυσή του ο κ. Καμμένος ζητάει «να επισπευσθεί και να διενεργηθεί εις βάθος έρευνα για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικές ανακριτικές πράξεις (άρση απορρήτου, κατ' οίκον έρευνες κ.λπ,), η οποία και να επεκταθεί σε όλες τις παράνομες δραστηριότητες των μελών του και των ευνοούμενων από αυτά και να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή».
Για την υπόθεση υπάρχει αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις η Εισαγγελία Διαφθοράς και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς, ενώ παραμένει ανοιχτό και ένα σκέλος που αφορά σύμβαση που είχε συναφθεί με την εταιρία συμφερόντων της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
Στο εδώλιο του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κάθισαν χθες ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής σύνταξης Παναγιώτης Τζένος μετά τη μήνυση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος τους, όσον αφορά το σκέλος του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης. Την προσφυγή του κ. Καμμένου στη Δικαιοσύνη πυροδότησαν οι αναφορές των Κουρτάκη και Τζένου για τον ανήλικο γιο του υπουργού Αμυνας στη ραδιοφωνική εκπομπή τους, για τον οποίο ανέφεραν ότι είναι αναρχικός, είναι «με τη Ρούπα» και πάει στα Εξάρχεια.
Ο υπουργός Αμυνας, προκειμένου να προστατέψει τους τρεις ανήλικους γιους του, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Οπως τονίζει ο κ. Καμμένος στη μήνυσή του, οι αναφορές σε βάρος του ίδιου αλλά και των ανήλικων παιδιών του ήρθαν μετά τις αποκαλύψεις που έχει κάνει σχετικά με τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση την οποία ο Γιάννης Κουρτάκης φέρεται ότι έλαβε το ποσό των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσό των 629.000 ευρώ.
Μετά τη σύλληψή τους, το απόγευμα της Δευτέρας, οι δύο δημοσιογράφοι παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και διέταξε περαιτέρω έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Καμμένου σχετικά με προσπάθεια εκβιασμού του από τον Γιάννη Κουρτάκη και άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του. Οι δύο συλληφθέντες κρατήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και χθες βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Ωστόσο, η δίκη τους δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ζήτησαν τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους. Το αποτέλεσμα ήταν η δίκη να αναβληθεί για αύριο. Tους δύο κατηγορουμένους συνόδευαν πλήθος από εργαζομένους στα «Παραπολιτικά» και «φουσκωτοί» του εκδότη, γεγονός που προκάλεσε την ερώτηση του προέδρου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου (προς συνηγόρους αλλά και δημοσιογράφους) όσον αφορά την ιδιότητα προσώπων που βρέθηκαν στο ακροατήριο.
Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε ότι οι κ. Κουρτάκης και Τζένος άλλαξαν γραμμή στα όσα έλεγαν μόλις πριν από λίγα 24ώρα στη ραδιοφωνική εκπομπή τους και υποστήριξαν, κατά πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελέως, αλλά και μέσω του δικηγόρου τους, ότι δεν αναφέρονταν σε κάποιον εκ των ανήλικων γιων του Πάνου Καμμένου. Αντίθετα, ισχυρίστηκαν ότι αναφέρθηκαν στον 23χρονο γιο του υπουργού Αμυνας. Αυτό προκάλεσε την κατάθεση νέας μήνυσης σε βάρος τους από τον 23χρονο γιο του κ. Καμμένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ωστόσο βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω των χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Μέθοδοι μαφίας
«Οι μέθοδοι αυτές που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν οι Κουρτάκης και Τζένος εκφεύγουν και από τους νόμους της μαφίας. Η μαφία αφήνει έξω τα παιδιά από προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιδικίες» τόνισε χθες η σύζυγος του Πάνου Καμμένου και δικηγόρος Ελενα Τζούλη, μιλώντας στους δημοσιογράφους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προσθέτοντας ότι, όταν γίνονται αναφορές «σε ανήλικα τέκνα και σε ενήλικο χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκράτες, συνεργάτες της Πόλας Ρούπα, μέλη παρακρατικών οργανώσεων που καίνε τα Εξάρχεια, πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».
Από την πλευρά τους, οι κ. Κουρτάκης και Τζένος γνωστοποίησαν ότι με τη σειρά τους κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του κ. Καμμένου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Παναγιώτης Τζένος, βγαίνοντας από τα δικαστήρια, έκανε λόγο για «μαύρη ημέρα για τη δημοσιογραφία» και κατέληξε: «Χούντα είναι θα περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive