Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ. Τα ΜΑΤ σταμάτησαν την πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το Μαξίμου. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τα ΜΑΤ σταμάτησαν την πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το Μαξίμου - ΤΩΡΑ

Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όμως δυνάμεις της αστυνομίας σταμάτησαν την πορεία τους. Η ΠΟΕΔΗΝ θέλει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς «παρήλθε η προθεσμία» εντός της οποίας η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ραντεβού με τους εκπροσώπους της....
«Παρήλθε η προθεσμία που δεσμεύτηκαν για συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Πρωθυπουργό. Θα την επιβάλλουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία καταγγέλλει επίσης ότι με τη συμπλήρωση δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμπληρώθηκαν και δύο χρόνια «ψεύτικες εξαγγελίες για χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ».
Ένταση έξω από το Μαξίμου - Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησε να περάσει και τον απώθησαν οι αστυνομικοί - ΤΩΡΑ
Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία. 
Δείτε το βίντεο:


Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 (1.156.000.000 ευρώ), μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ». Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive