Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Όταν μιλάει η "τέχνη" εμείς σιωπούμε. Σκηνές αιμομιξίας σε θέατρο της Αθήνας. Τρελό γιο έκανα, τρελό για τη μάνα του

Μια μάνα... ερωτευμένη με τον γιο της κάνει τα πάντα ώστε να τον χωρίσει από τη σύντροφό του και να τον κρατήσει κοντά της. Μια σχέση αιμομιξίας θα ξεδιπλωθεί προκλητικά στο σανίδι από την επόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. ΑΠΟ ΤΟΝ  ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ...
Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας Στέφανος Κακαβούλης ανεβάζει στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα το δικό του έργο «Γκρέκα μάνα. Μια μάνα, μια χώρα», στο οποίο πρωταγωνιστούν η Μαρία Χριστοδούλου, ο Γιάννης Βλάχος και η Μαρία Γουλά.
Αγάπη
Η υπόθεση εστιάζει στην Αργυρώ, μια γυναίκα -πρόσφατα συνταξιοδοτημένη υπάλληλο σούπερ μάρκετ- που ζει με τον γιο της, Νίκο. Του έχει παθολογική αγάπη και τον θέλει κοντά της. Δεν εγκρίνει τη σχέση του με τη Γιάννα, μια μεγαλύτερή του γυναίκα, η οποία θέλει να τον πάρει μαζί της στην Αυστραλία, μια και ο ίδιος είναι ένας από τους χιλιάδες άνεργους νέους Ελληνες. Η Αργυρώ προτιμά να ξαναβγεί στο μεροκάματο και να ζει αυτή τον γιο της παρά να τον στερηθεί, πόσο μάλλον από μια άλλη γυναίκα.
Στο έργο, το οποίο θα παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, στις 21.00, υπάρχει μια προκλητική σκηνή έντονου φλερτ ανάμεσα στη μάνα και στον γιο, που καταλήγει σ' ένα ερωτικό μπλουζ μεταξύ τους. Ο Νίκος αγκαλιάζει τη μάνα του από τη μέση, εκείνη κατεβάζει την μπλούζα της μέχρι να φανεί ο ώμος της.
Επειτα χορεύουν και ο γιος της τη φιλάει παθιασμένα στον λαιμό. «Τρελό γιο έκανα, τρελό για τη μάνα του» λέει η Αργυρώ σε κάποιο σημείο του κειμένου, μια ατάκα που περιγράφει ακριβώς τη συμπλεγματική σχέση των δύο ηρώων.
Συμβολισμός
«Πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να δουν όλες οι μανάδες και κυρίως αυτές που έχουν γιους. Με αφορμή την οιδιπόδεια, ερωτική και αφαιμακτική σχέση μιας μάνας με τον γιο της και την απόρριψη της σχέσης του με μια μεγαλύτερή του γυναίκα, περιγράφεται αλληγορικά η σημερινή Ελλάδα της κρίσης που καταπιέζει τα παιδιά της και τα διώχνει προς το εξωτερικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός και σκηνοθέτης Στέφανος Κακαβούλης, ο οποίος συνεχίζει αυτές τις μέρες τις εντατικές πρόβες με τους ηθοποιούς του για την πρεμιέρα της 5ης Φεβρουαρίου.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive