Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΦΙΑ - Βουλγαρία: «Βιονική» γάτα απέκτησε ποδαράκια & τεχνητές πατούσες (ΦΩΤΟ)

585BB360EC69082BA9AAA1B3E7ADEC4A
Επτά χρόνια μετά τον Όσκαρ, τον πρώτο γάτο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση δύο τεχνητών πατουσών, ένας χειρουργός κτηνίατρος από τη Βουλγαρία επανέλαβε το επιστημονικό αυτό επίτευγμα προσφέροντας την ικανότητα να κινείται σε ένα νεαρό γάτο, τον Που, τον πρώτο «βιονικό» γάτο της ηπειρωτικής Ευρώπης....Έχοντας χάσει τα δύο πίσω πατουσάκια του, το γατάκι ηλικίας ενός έτους απέκτησε δύο προσθετικά μέλη φτιαγμένα από πολυμερές, καουτσούκ και τιτάνιο.  Έναν μήνα μετά, η επέμβαση «μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βλάντισλαβ Ζλατίνοφ, κτηνίατρος στη Σόφια.  
c322aff4f5536383ae4b601af1b21091fa73a29d
Ο μαυρόασπρος γάτος, που παραμένει υπό νοσηλεία στην κτηνιατρική κλινική, παίζει σήμερα ακούραστα, όπως ακριβώς οι γάτοι της ηλικίας τους, με τη βοήθεια των τεχνητών πατουσών του, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.  «Η κατάστασή του είναι ολοένα και πιο ικανοποιητική. Είναι λίγο αδέξιος αλλά μπορεί να περπατάει, να πηδάει και να τρέχει» επισήμανε ο δρ. Ζλατίνοφ.  Το γατάκι το έσωσαν τον Απρίλιο, αφού το βρήκαν σοβαρά τραυματισμένο κοντά στις σιδηροδρομικές ράγες, στην βουλγαρική ύπαιθρο. Διερχόμενη αμαξοστοιχία φαίνεται πως του είχε ακρωτηριάσει τα δύο του πίσω πόδια. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, είναι ο πρώτος γάτος που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση προσθετικών μελών στην ηπειρωτική Ευρώπη, μετά την πρώτη τέτοιους είδους επέμβαση το 2009 στη Βρετανία, που πραγματοποίησε ο Νόελ Φιτζπάτρικ στον Όσκαρ.  Μια δεύτερη γάτα από τη Βουλγαρία, ο Στίβεν, που υπέστη επίσης ακρωτηριασμό στα δύο του μέλη, έχει υποβληθεί σε μια πρώτη μεταμόσχευση και σύντομα θα υποβληθεί σε δεύτερη, διευκρίνισε ο Ζλατίνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive