Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΣΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ. Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

"Κλάψε γενναίε Περικλή για την παρακμή των απογόνων σου"… σκεφτόμουν καθώς έβλεπα τον εγγονό του Κλεισθένη, να θλίβεται στην θέα της έρημης ΠΝΥΚΑΣ και της λεηλατημένης Ακρόπολης. Αυτόν που το  αγέρωχο ύφος του, η ρητορική του δεινότητα, η ορθολογική του σκέψη και η φιλοπατρία του τον έκαναν τον πιο αγαπητό ηγέτη στην Αθηναϊκή Ιστορία κι ένα αξεπέραστο πρότυπο ΗΓΕΣΙΑΣ. Έναν τέτοιον ΗΓΕΤΗ χρειάζεται η πατρίδα σας σήμερα Ω άνδρες Αθηναίοι… (την ψώνισα κι εγώ) Έλληνες της Κατοχικής Ελλάδας ήθελα να πω… μα η γλώσσα κατευθύνεται απ' την Ιστορία… αν όμως γινόταν ένα ΘΑΥΜΑ κι…
εμφανιζόταν ο τέλειος Ηγέτης… (αν τον βλέπατε!) πώς θα τον δεχόσασταν; Η σκέψη μου πήγε στους μηδενικούς δικούς σας κι αμέσως πολιόρκησα το λειψό μυαλό τους, για… φρέσκο ΨΑΡΕΜΑ!
Μεγάλη πίκρα με πότισαν οι αρνητικές διαθέσεις τους για το πρότυπο του ΠΕΡΙΚΛΗ. Οι άθλιοι χαραμοφάηδες που σας καταδυναστεύουν με τις κομματικές παρατάξεις τους, δεν θα δέχονταν ούτε σαν σκέψη, έναν ικανό ΗΓΕΤΗ για την Ελλάδα. Ούτε καν έναν ένδοξο πρόγονο, με φιλοδοξία να αναλάβει ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα δέχονται μόνο ομοίους τους και πρόθυμους να συμπλεύσουν στις παρανομίες τους, εξασφαλίζοντας τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.   
Οι έντιμοι υποψήφιοι που δεν υποτάσσονται στις κομματικές γραμμές… δεν χωράνε στα κεκτημένα των αρπακτικών τυχοδιωκτών. Αλλά κι αν ακόμα εκ παραδρομής εισχωρούσε ένας ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ, θα του επέβαλλαν τους όρους τους κι αν δεν δεχόταν, θα τον απέβαλλαν σαν ανεπιθύμητο. Πάρτε κι εσείς τώρα την δόση της πίκρας, αφού σίγουρα δεν σας αρέσει αυτός ο τρόπος που σκέφτονται οι ψηφισμένοι "εκπρόσωποι" στο Ναό της Δημοκρατίας σας… Μου επιτρέπετε να ΓΕΛΑΣΩ;
Για ποια Δημοκρατία μιλάτε λοιπόν, όταν επιτρέπετε να την γελοιοποιούν τα υποτακτικά πιόνια στους διεθνιστές αφέντες τους; Σας κάνω κριτική; Και καλά σας κάνω, μήπως και σας "χτυπήσω" στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ… αυτό ντε που καμαρώνετε πως διαθέτετε μόνο εσείς η Ελληνική Φυλή! Εκείνη η Φυλή που έχει τις ρίζες της στο μακρινό παρελθόν της ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Αυτό το παρελθόν θέλησα να σας θυμίσω, με έναν τόσο πρωτότυπο τρόπο, που μόνο το σποράκι σας μπορεί να καταφέρει. Να σας φέρω ενώπιον των ευθυνών σας… δηλαδή ενώπιον του "πατέρα" της Δημοκρατίας των Ελλήνων, το θαύμα της ανθρώπινης ευφυΐας. Να τον "δείτε" μπροστά σας και να νιώσετε πόσο τον έχετε περιφρονήσει, αφού δεν σταθήκατε ικανοί να τον προστατέψετε απ' τις επιθέσεις των βαρβάρων και να τον στηρίξετε έμπρακτα και με ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ.
Την Δημοκρατία λοιπόν την εφεύραν οι αρχαίοι Έλληνες κι αυτοί έθεσαν τις βασικές ΑΡΧΕΣ λειτουργίας της. Κι εσείς σήμερα μιλάτε για Δημοκρατία κι αμφιβάλλω αν αρκετοί γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική ουσία της. Οι πολλοί δεν έχουν κατανοήσει την λειτουργία της και νομίζουν πως έχει σχέση με την εναλλαγή των προσώπων, που νέμονται την Εξουσία. Με την ποιότητα των Νόμων τους, που θεσπίζουν τα ίδια πρόσωπα, που χωρίς διαφάνεια κατέλαβαν την ΕΞΟΥΣΙΑ.  
    Οι αρχαίοι πρόγονοί σας γνώριζαν τους κινδύνους, οι οποίοι απειλούσαν την Δημοκρατία και προσπάθησαν να τους απαλείψουν, με τον έξυπνο ελληνικό τρόπο. Δεν έπαιρναν προληπτικά "μέτρα" βαρβαρικού τύπου, για να ξεχωρίσουν τους πολίτες μεταξύ τους και στην συνέχεια να περιορίσουν ή να περικόψουν τα δικαιώματα κάποιων απ' αυτούς. Είχαν την ευφυΐα να δημιουργήσουν έναν σχεδιασμό, ο οποίος από μόνος του εξουδετέρωνε απόλυτα την βαρβαρική ΑΠΕΙΛΗ.  
Σχεδίαζαν συστήματα, ώστε η ψήφος του πολίτη να μην αρκεί στον υποψήφιο, για να ανατρέψει την Δημοκρατία και να διαφθείρει την κοινωνία… (όπως οι δικοί σας, χα, χα, χα) Διέσπασαν απ' την αρχή την λειτουργία της Εξουσίας, ώστε να μην επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη χρήση της από μη αιρετά κι αυθαίρετα εισχωρήσαντα πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να "εκτροχιαστούν" και να απειλήσουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.   
Οι Αρχαίοι ήταν οι πρώτοι στον Πλανήτη, που διαχώρισαν τις εξουσίες σε Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική, γιατί γνώριζαν ότι ο μέγας κίνδυνος θα προερχόταν απ' την "διαπλοκή" μεταξύ αυτών των Εξουσιών. Μια "διαπλοκή" (σαν την σημερινή ξανά χα, χα) η οποία αν δεν ελεγχόταν απ' την αρχή, ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην Δικαστική Εξουσία και άρα να αλλοιώσει μέχρι ολικής καταστροφής τους ΘΕΣΜΟΥΣ.
     Γνώριζαν πως επιβάλλεται ο διεθνισμός και τι επιδιώκει, αφού δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την απόλυτη κι ανέντιμη χρήση της Εξουσίας. Γι' αυτό πήραν προληπτικά μέτρα για την διαφθορά, την οποία σπέρνει η κατάχρηση Εξουσίας. Άρα ήταν δεδομένο για τους Αρχαίους Έλληνες, ότι έπρεπε να διατηρηθούν ανεξάρτητες οι κυρίαρχες Εξουσίες. Ο κίνδυνος ήταν μόνιμος άρα και η λύση έπρεπε να ήταν στο ΔΙΗΝΕΚΕΣ.   
Όταν οι εξουσιάζοντες έχουν όφελος να "διαπλεχθούν" με τους ελεγκτές τους, είναι θέμα χρόνου να τα βρουν μεταξύ τους. Μετά θα ελέγξουν κι εκείνους τους δικαστές, που θα τους επιτρέψουν τη νομιμοποίηση και συνέχιση της παρανομίας. Άρα στον σχεδιασμό πρέπει να εντάσσονται όλες οι κοινωνικές τάξεις, για να ξεχωρίζουν οι ΑΞΙΟΙ υποψήφιοι. Απ' αυτούς κάθε 3 ή 4 χρόνια να εκλέγονται οι Βουλευτές με ΚΛΗΡΩΣΗ.
   Ο Περικλής νομοθέτησε την μισθοδοσία των Βουλευτών, με το μέτρο τής "μισθοφοράς". Για να εξασφαλίζεται δηλαδή η δυνατότητα συμμετοχής στην δημοκρατική λειτουργία απ' την βουλευτική θέση όλων των πολιτών. Για να μην ασχολούνται με τα κοινά μόνον οι πλούσιοι και οι πάντα "εύκαιροι" τεμπέληδες. Για να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν τα προσόντα και θεωρείται χρήσιμη η συμμετοχή τους και να μην αποκλείονται λόγω οικονομικής ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ.
 Η αμοιβή τούς καθόριζε ως κοινούς εργαζόμενους κι όχι ότι εκτελούσαν ένα ανώτατο λειτούργημα, με ικανότητες και θυσίες. Αντί να εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα, εργαζόμενοι στις κανονικές τους εργασίες, έκαναν το ίδιο και στην Βουλή με μισθό. Συνολικά και έμμεσα οι βουλευτές εκτελούσαν κοινωνικό "λειτούργημα". Ήταν τα απλά "φίλτρα" των συμφερόντων τους, εκτελώντας μια έμμισθη ΘΗΤΕΙΑ.
    Και να' τον πάλι στην ΠΝΥΚΑ να συλλογάται την παρακμή του Μεγαλείου του. Αυτό το μικρό κι ασήμαντο θέαμα είναι ό,τι απέμεινε απ' το ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του; Κι ας μην σεβάστηκαν το ΠΝΕΥΜΑ του οι απολίτιστοι λαοί. Μα και οι ΑΔΟΞΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ; Πρέπει να γινόταν μεγάλη μάχη μέσα του, αφού αναστέναζε με πίκρα… Δεν μου έκανε καρδιά να διακόψω τις βαθιές σκέψεις του και μέχρι να συνέλθει, πήρα την ευθύνη να σας ενημερώσω για το έργο του, αναμένοντας τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΛΟΓΟ του ΠΕΡΙΚΛΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive