Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η Σερβία μετάνιωσε που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και πρόσβαλε τους Έλληνες

Η Σερβία μετάνιωσε που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και πρόσβαλε τους Έλληνες
Λάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς την αναγνώριση εκ μέρους του Βελιγραδίου της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα («Δημοκρατία της Μακεδονίας»), καθώς, όπως είπε, με αυτό τον τρόπο η χώρα του πρόσβαλε τους Έλληνες...

«Η Σερβία έκανε μεγάλο λάθος. Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κι εμείς χτυπήσαμε τους φίλους μας τους Έλληνες. Τώρα περιμένουμε εκείνοι (σ.σ. η Ελλάδα) να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο, ενώ εμείς αναγνωρίσαμε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τους προσβάλαμε.
»Τώρα η ΠΓΔΜ ψηφίζει συνεχώς υπέρ του Κοσόβου. Πρέπει να πω ότι είμαστε ανόητοι», δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.
Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας τόνισε ότι στις διμερείς σχέσεις Βελιγραδίου – Σκοπίων, η Σερβία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ωστόσο στις πολυμερείς σχέσεις θα χρησιμοποιεί το όνομα ΠΓΔΜ (FYROM).
Συμπλήρωσε δε ότι δεν πρόκειται για κάποιου τύπου εκδίκηση, αλλά για υπεύθυνη κρατική και εθνική πολιτική.
«Η Σερβία δεν είναι παιχνίδι για να παίζει κανείς μαζί της. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας γελοιοποιεί.
»Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας στο Κόσοβο και στα Μετόχια, που κάηκαν και καταστράφηκαν και εάν αυτό δεν φτάνει για να μην ψηφίσει εναντίον της ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO, τότε θα πρέπει να αμφισβητήσω την ουσία της σχέσης μας», κατέληξε, απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive