Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Μια ζωή ΝΑΖΙ. Γερμανία: Φτιάχνουν νόμο για να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις πρόσφυγες για φθηνά χέρια

germania-ftiaxnoun-nomo-xrisimopoioun-epixeiriseis-prosfiges-fthina-xeria-620x450
Από το 2015 ισχύει στη Γερμανία ο κατώτατος μισθός. Σήμερα κυμαίνεται στα 8,84 ευρώ την ώρα. Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας έχει άλλα σχέδια όσον αφορά τους πρόσφυγες που αναζητούν θέσεις εργασίας στη χώρα. Η εξαίρεση θα ισχύσει κυρίως για εκείνους οι οποίοι...
πρέπει να μετεκπαιδευτούν στη Γερμανία, ώστε να αναγνωριστούν οι σπουδές που έχουν κάνει στην πατρίδα τους. Με άλλα λόγια, για όσους θα πρέπει να αποκτήσουν εφαρμοσμένες γνώσεις σε κάποιον επαγγελματικό τομέα, ώστε τα πτυχία τους να είναι ισότιμα με τα γερμανικά.
Αυτός ο χρόνος της μετεκπαίδευσης ορίζεται ως «υποχρεωτική πρακτική άσκηση» κι ως εκ τούτου δεν υπόκειται στον νόμο για τον κατώτατο μισθό. Το γερμανικό υπουργείο Εργασίας μιλά για ένα «εσωτερικό έγγραφο διαλόγου», σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung. Σήμερα ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία είναι 8,84 ευρώ την ώρα μικτά, όπως διαμορφώνεται φέτος μετά από μία αύξηση 34 σεντ.
Λόγος και αντίλογος
Ωστόσο η γερμανική Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία ασκεί κριτική στα σχέδια της κυβέρνησης, κι αυτό επειδή κάποιες επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν «τους πρόσφυγες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά τα εργασιακά τους δικαιώματα, ως φθηνό εργατικό δυναμικό», όπως σχολίασε το μέλος του ΔΣ της Συνομοσπονδίας Στέφαν Κέρτσελ μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung. «Φοβόμαστε ότι οι γνωστές περίοδοι προσαρμογής θα μετατραπούν σε μακροχρόνιες περιόδους μετεκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι σε ασκούμενους διαρκείας».
Από την πλευρά της όμως η Ένωση των Γερμανών Εργοδοτών αντιδρά στην κριτική, καθώς πρόκειται όπως λέει για περιπτώσεις μετεκπαίδευσης που δεν ρυθμίζονται ούτως ή άλλως από τους κανόνες για τον κατώτατο μισθό. Εάν ίσχυε το κατώτατο όριο των 8,84 ευρώ, οι εταιρείες δεν θα είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν τέτοιες θέσεις, ενώ «ο δρόμος προς την μετεκπαίδευση και τελικά την εργασία θα ήταν για τους ενδιαφερόμενους πιο δύσκολος».
ΠΗΓΗ: dw.com

1 σχόλιο:

  1. το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στην ΕΛΛΑΔΑ!!!τα λέγαμε όμως ποιός άκουγε;αν ξαναδείς μεροκάματο ελληνάκο που ψηφίζεις νουδου και σύριζα να με πάρεις τήλ στο vodafone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive