Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΙΤΕ το σατιρικό ΒΙΝΤΕΟ του BBC για τους τζιχαντιστές - Οι Πραγματικές Νοικοκυρές του ISIS

Το σατιρικό ΒΙΝΤΕΟ του BBC για τους τζιχαντιστές - Οι Πραγματικές Νοικοκυρές του ISIS
"Οι Πραγματικές Νοικοκυρές του ISIS", ένα σκετς που εμπεριέχεται σε μία σατιρική εκπομπή του BBC με πρωταγωνίστριες τέσσερις υποτιθέμενες μουσουλμάνες Βρετανίδες που έχουν φύγει από τα σπίτια τους για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, έχει προκαλέσει αντιφατικά σχόλια στο διαδίκτυο....

Το διάρκειας περίπου δύο λεπτών βίντεο, το οποίο εμπεριέχεται σε ένα κωμικό σόου πολιτικής σάτιρας με τίτλο "Επαναστατώντας", αρχίζει δείχνοντας μία από τις γυναίκες να είναι αναποφάσιστη για το τι θα φορέσει.
Μία άλλη σκηνή δείχνει δύο από τις γυναίκες να μαλώνουν επειδή φόρεσαν το ίδιο γιλέκο με εκρηκτικά.
Το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του BBC στο Facebook προκάλεσε αντιφατικά σχόλια και αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο σατιρικό του περιεχόμενο.
"Κακόγουστο και καθόλου αστείο. Είμαι βέβαιη ότι εκείνοι που έχουν πληγεί από τον ISIS ή έχουν υπάρξει θύματά του ή οι συγγενείς των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων δεν θα γελάνε" έγραψε μία γυναίκα στο Facebook.
Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: "Κατασκευάζοντας μία εικόνα των μουσουλμάνων γυναικών ως καταπιεσμένες και παθιασμένες με την τρομοκρατία σε μία περίοδο διάχυτης έμφυλης ισλαμοφβίας είναι απίστευτα μοχθηρό".
Ο σκιτσογράφος Φαράζ Άλι χαρακτήρισε "κακόγουστο" το σκετς, αλλά ο Βρετανός κωμικός Άλι Σαχαλόμ το βρήκε "πολύ αστείο" και καθόλου προσβλητικό.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Σάρα Σάλεμ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Warwick, αντί να δείξει πόσο "γελοίες" είναι οι ισλαμοφοβικές ιδέες, το σκετς κατέληξε να ενισχύσει αυτού του είδους τα στερεότυπα.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ Adam Dodson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive