Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Βρυχάται η Τουρκία για τη μη έκδοση των 8! Τσαβούσογλου: Θα καταργήσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό!

Βρυχάται η Τουρκία για τη μη έκδοση των 8! Τσαβούσογλου: Θα καταργήσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό!
- Επιμένει στις απειλές κατά της Ελλάδας η Τουρκία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί η συμφωνία επανεισδοχής!  - Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα κατά της Ελλάδας είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου...
- Νέο αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήταν η αντίδραση που όλοι περίμεναν μετά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην Τουρκία τους οκτώ αξιωματικούς που τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.  Η Τουρκία βάσει στο κάδρο της αντίδρασής της το προσφυγικό γιατί ξέρει καλά πως εκεί είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας και της Ευρώπης, το θέμα που "πονάει" περισσότερο. Μετά τη σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας έρχονται σήμερα οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που απειλεί με μέτρα κατά της Ελλάδας.   Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Άγκυρα θα πάρει "τα απαραίτητα μέτρα κατά της Ελλάδας" μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας και έφερε ως παράδειγμα την συμφωνία επανεισδοχής, λέγοντας πως μπορεί η Τουρκία να αποφασίσει να την καταργήσει!  Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας την Παρασκευή (27.01.2017) σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, είπε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων, η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών που πέρασαν από τη μια πλευρά του Αιγαίου στην άλλη, ώστε η Τουρκία να τους επιστρέφει στη χώρα καταγωγής τους.  Η Τουρκία "πατάει" στο γεγονός πως από την περασμένη Άνοιξη όταν έγινε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα έχουν μειωθεί σημαντικά.
Δείτε το tweet της Daily Sabah
Turkey to take steps, incl. cancelling readmission deal with Greece after failure to extradite coup soldiers,FM sayshttp://sabahdai.ly/Mlg2n2 
Νέο αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών


Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε και δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την απόφαση του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία.
Μάλιστα αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου στην Αθήνα το γραφείο του Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος των οκτώ, κίνηση που υπήρξε και το πρώτο βήμα για το σημερινό αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Την ίδια ώρα αν και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία, για λόγους ασφαλείας είτε θα κρατηθούν μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει, είτε θα τεθούν υπό διακριτική προστασία, για ευνόητους λόγους.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive