Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ. Τρόμος στο αεροδρόμιο της Φλόριντα – 5 νεκροί και 8 τραυματίες - Βετεράνος του Ιράκ ο δράστης - ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τρόμος στο αεροδρόμιο της Φλόριντα – 5 νεκροί και 8 τραυματίες - Βετεράνος του Ιράκ ο δράστης - ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ
Ένας στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του που είχαν περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου και άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε ανθρώπους...
προτού οι αστυνομικοί τον συλλάβουν και τον θέσουν υπό κράτηση, γνωστοποίησαν οι αρχές και περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο αεροδρόμιο της Φλόρινταείναι ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο. Ο ένοπλος άνδρας διέθετε στρατιωτική ταυτότητα και είναι γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ.
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν στο περιστατικό, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Μπρόουαρντ.
Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, δεν φέρεται να είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί, καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, όπως μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.
Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».
«Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι» τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.
«Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα» είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.55 τοπική ώρα (19.55 ώρα Ελλάδας).
Ο ύποπτος, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, δεν επιχείρησε να διαφύγει. Αφού του τελείωσαν οι σφαίρες, κατέβασε το όπλο του και δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του.
«Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί από κανέναν αστυνομικό» επισήμανε ο σερίφης της κομητείας του Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον διοικητή της κομητείας του Μπρόουαρντ, Τσιπ Λαμάρκα, ο ένοπλος έφθασε αεροπορικώς στη Φλόριντα και έβγαλε το όπλο από την αποσκευή του που είχε ήδη περάσει από έλεγχο.
«Ο ένοπλος ήταν ένας επιβάτης σε πτήση καναδικής εταιρείας με ένα όπλο που είχε περάσει από έλεγχο» ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.
«Πήρε την τσάντα του και έβγαλε το όπλο από το εσωτερικό της, πήγε στο μπάνιο για να το γεμίσει. Βγήκε πυροβολώντας ανθρώπους στην περιοχή παραλαβής αποσκευών».
Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Παρακολουθώ την φοβερή κατάσταση στη Φλόριντα» ήταν το tweet που έγραψε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου (μαζί τους). Προσέχετε!».
Από το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, περνούν πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρες ή που μεταβαίνουν σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.
Το κίνητρο της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστο, υπογράμμισε η Μπάρμπαρα Σέριφ, τοπική αξιωματούχος.
Πληροφορίες για νέους πυροβολισμούς
Στο μεταξύ, το αμερικανικό δίκτυο CBS μετέδωσε πως - μετά την επίθεση - ακούστηκαν και νέοι πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Φλόριντα, ενώ ο κόσμος πανικοβλήθηκε και συγκεντρώθηκε στην πίστα του αεροδρομίου.
Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν το περιστατικό, ωστόσο διεξήχθη έρευνα για δεύτερο ένοπλο. Λίγη ώρα αργότερα πάντως, ο τοπικός σερίφης δήλωσε ότι δεν υπάρχει δεύτερος δράστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive