Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δράμα στο δράμα του Γιώργου Γεωργίου. «Εφυγε» νικημένος από τη σπάνια ασθένεια από την οποία έπασχε ο 35χρονος γιος του

Ενα μεγάλο ταξίδι σε κόσμους ονειρικούς, σαν αυτούς που είχε γνωρίσει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που διάβαζε μετά μανίας, σχεδίαζε να κάνει ο μοναχογιός του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Γεωργίου. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ, ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ...
Ο 35χρονος Τάσος ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και, παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, να πετάξει σε μέρη μακρινά, πέρα από τη γειτονιά του, τον Αγιο Ελευθέριο Αττικής, όπου ζούσε με τη μητέρα του Μαρία Καμπουράκη. Αλλά δεν πρόλαβε. Εφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα μετά το εγκεφαλικό που υπέστη την προηγούμενη Κυριακή.
Συγκεκριμένα, έπαθε θρόμβωση στην κεντρική αρτηρία του εγκεφάλου και αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου του Πειραιά, όπου άφησε την τελευταία του πνοή προχθές.
Η είδηση του θανάτου του σόκαρε όχι μόνο την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του, αλλά το πανελλήνιο. Αλλωστε, η ιστορία της ζωής του Τάσου ήταν δραματική και κάθε φορά που ο πατέρας του Γιώργος αναφερόταν σε εκείνον μέσα από συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, το κοινό «πάγωνε».
«Είναι πανέξυπνο πλάσμα, Αϊνστάιν, αλλά έπαθε μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια στα 11 του χρόνια και βρίσκεται από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ενα χαρισματικό παιδί, που κουβαλάει και έναν σταυρό» είχε πει ο 65χρονος σήμερα δημοσιογράφος, λέγοντας ότι τα κακά μαντάτα τού άσπρισαν σε ένα βράδυ τα μαλλιά, ενώ ήταν και η αιτία που έχασε όλα τα δόντια του.
«Ανίατη και κληρονομική»
«Πούλησα τότε ό,τι είχα και δεν είχα, τον πήγα στους καλύτερους γιατρούς. Το 1992 τον πήγα στην Αγγλία και έμαθα τα καθέκαστα. Αταξία του Φρίντριχ λέγεται. Ενα παιδί στο 1.500.000. Είναι ανίατη, κληρονομική. Το κληρονόμησε και από μένα και από τη μητέρα του, που είμαστε φορείς. Eίχε αστάθεια, η οποία σιγά σιγά εξελίχθηκε σε παραλυσία. Οταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο και εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψίχα και να σπάνε τα δόντια μου» είχε περιγράψει. Λίγο καιρό αργότερα το ζευγάρι πήρε διαζύγιο και ο Τάσος έμεινε με τη μητέρα του Μαρία. Μία πονεμένη μάνα, η οποία, παρά το πένθος της, είπε δυο τρυφερές κουβέντες στην «Espresso» για τον χαμό του γιου της. «Εχασα το μοναχοπαίδι μου. Τον Τασούλη μου. Είχε τα προβλήματα που είχε και πριν από μία εβδομάδα υπέστη εγκεφαλικό. Τελικά δεν τα κατάφερε. Δεν υπάρχουν λόγια αυτή τη στιγμή» μας είπε κλαίγοντας, τονίζοντας ότι καλοί φίλοι βρίσκονται στο πλευρό της και τη στηρίζουν.
Ο Γιώργος Γεωργίου και η Μαρία Καμπουράκη παντρεύτηκαν λόγω μεγάλου έρωτα την εποχή που ο δημοσιογράφος εργαζόταν ως ιατρικός επισκέπτης. Απέκτησαν τον Τάσο, ωστόσο μετά τη διάγνωση της ασθένειας του παιδιού ήρθαν τα πάνω κάτω. Χώρισαν και, αφού βγήκε το διαζύγιό τους, ο αθλητικός ρεπόρτερ παντρεύτηκε με μια συνάδελφό του, την Ευγενία, και απέκτησαν μία κόρη, τη Σταυρούλα. Κάποια χρόνια αργότερα χώρισε και από τη δεύτερη γυναίκα του.
Λάτρης του Κάφκα
Ο στενός φίλος της οικογένειας και δικηγόρος Γιώργος Σίνης, μιλώντας για τον Τάσο, έκανε λόγο για ένα παλικάρι με απίστευτη πνευματική διαύγεια, λάτρη της ελληνικής και της ξένης λογοτεχνίας, και μεγάλο θαυμαστή του Τσέχου συγγραφέα Φραντς Κάφκα. «Εκανε όνειρα για τη ζωή του και τελευταία είχε ζητήσει από τη μητέρα του να πάει ένα ταξίδι. Σπουδαίο παιδί, πανέξυπνος, φανατικός κινηματογραφόφιλος και βαμμένος Παναθηναϊκός. Δεν έχανε με τίποτα τους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου της αγαπημένης του ομάδας. Είχε έντονη κοινωνική ζωή, επισκεπτόταν τα σπίτια φίλων του και είχε πλήρη ενημέρωση από τις εφημερίδες για όσα τον ενδιέφεραν, και άριστη γνώση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα» λέει στην «Espresso».
Η κηδεία του Τάσου Γεωργίου θα γίνει σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι από το Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
Η λατρεία για τον ΠΑΟ και το ταξίδι που δεν έκανε ποτέ
Ανθρωπος από το περιβάλλον του αθλητικού συντάκτη, γνωστού για την ατάκα του «Georgiou speaking», αναφέρει ότι πατέρας και γιος μοιράζονταν τη μεγάλη αγάπη τους για τα γήπεδα. Παρόλο που ο δημοσιογράφος είναι οπαδός του Απόλλωνα και ο γιος του ήταν Παναθηναϊκός, δεν έχαναν αγώνα ποδοσφαίρου και μπάσκετ των «πρασίνων». Αν και ο 35χρονος Τάσος ήταν καθηλωμένος σε αμαξίδιο, όταν έβλεπε live τα ματς της ομάδας του, «απογειωνόταν», φώναζε συνθήματα και φανατιζόταν. Από δίπλα και ο πατέρας του, που άφηνε τον λεβέντη του να πάρει... μικρόφωνο χωρίς να σχολιάζει το εκάστοτε αποτέλεσμα. Στις μεταξύ τους κουβέντες έδειχναν εντελώς άνετοι, ωστόσο, όταν ο πατέρας του τον πείραζε για τις ήττες του ΠΑΟ, ο Τάσος συνήθιζε να του λέει αστειευόμενος: «Μπαμπά, μη με βλέπεις έτσι. Θα σε θάψω!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive