Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Θα μας σώσει η Ν.Δ. του Κούλη; Δείτε όταν Κυριάκος Μητσοτακης, Στουρναρας και Βρουτσης χάρισαν 1.300 δις ευρώ πρόστιμα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη στον Σπύρο Λάτση και άλλους επιχειρηματίες


Την τροπολογία με αρ. 1251/67 που κατέθεσαν στις 7 Μαρτίου 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης.... Η ντροπολογία -γιατί πέρα τέτοιας πρόκειται- κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισηςμε τίτλο: «Διοικητικές Απλουστεύσεις Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων Π. Δ 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις». Οι υπουργοί ασχολούνταν με το να περάσουν στη ζούλα την επίμαχη διάταξη, «κρυμμένη» μέσα σε μια τροπολογία για την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ήρθαν να προωθήσουν αυτό που απέτυχαν να επιβάλλουν πριν τέσσερις μήνες, και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου 2013, όταν είχαν καταθέσει αντίστοιχο κατάπτυστο κείμενο τροπολογίας (με αριθμό 997/96/6/12/2013), με το οποίο και τότε επιδίωκαν να σβήσουν πρόστιμα δις ευρώ που είχαν επιβληθεί από το 2010 σε μεγάλους ελληνικούς πετρελαϊκούς και επιχειρηματικούς ομίλους.
Πρόκειται για πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις που, μόνο για τη Motor Oil και μόνο για τα έτη 2010-2011, ανέρχονται ήδη στα 480 εκ. ευρώ (από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο, ενώ υπολογίζεται ότι, αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές, το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ)». Όπως μάλιστα σημείωναν τότε στελέχη οικονομικών υπηρεσιών, «αν πραγματοποιηθούν διευρυμένοι έλεγχοι που θα αφορούν τις λεγόμενες “τριγωνικές πωλήσεις” σε όλες τις αντίστοιχες εταιρείες, μπορεί να υπάρξουν για το ελληνικό δημόσιο έσοδα που αγγίζουν αστρονομικά ποσά, από 12 έως 15 δισ. ευρώ».
Ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως αναφέραμε τότε στο ρεπορτάζ, «εξασφάλισε στην Επιτροπή το δικαίωμα να εξακολουθεί να χειρίζεται τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί σε αυτήν ως τις 31/7/2013 και να αποφαίνεται για την τύχη τους μέχρι τις 31/12/2013.  Η Motor Oil προσέφυγε στην Επιτροπή στις 31/07/2013, στην εκπνοή της προθεσμίας που είχε προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση του προστίμου από την συγκεκριμένη Επιτροπή. Μάλλον όχι τυχαία. Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση της εταιρείας συμφερόντων Βαρδινογιάννη, μετά την απόρριψη της τροπολογίας στη Βουλή, στάλθηκε πίσω στην αρμόδια ΔΟΥ για επανέλεγχο…».
Αυτή τη φορά βρέθηκαν πρόθυμοι βουλευτές να στηρίξουν και να ψηφίσουν αυτή την τροπολογία, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τη βιωσιμότητα των εταιρειών σε περίπτωση που αναγκαστούν να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, την ώρα που δεν έχουν να χύσουν ούτε ένα δάκρυ -έστω και ψεύτικο- για χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων που πετιούνται στο δρόμο με τα νομοσχέδια που καθημερινά ψηφίζουν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive