Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Στο «κυνήγι» ενός αμύθητου θησαυρού! Εξώδικο στη Μητρόπολη Χαλκίδος για τον θησαυρό των 120 δις ευρώ

Εναν αμύθητο θησαυρό σε 12 σεντούκια γεμάτα χρυσές λίρες και «βουνά» από διαμάντια και κοσμήματα κρύβει το... έδαφος της Εύβοιας! Η ιστορία είναι παμπάλαια και την αφηγήθηκε στον γιο του ένας από τους εργάτες που ήταν παρόντες στην ταφή του θησαυρού -λέγεται ότι η αξία του αγγίζει τα 120 δισ. ευρώ (!)- κι εκείνος στον δικό του γιο! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ...
Τώρα, οι απόγονοι του εργάτη είναι αποφασισμένοι να γίνουν «Ιντιάνα Τζόουνς», για να τον ξεθάψουν από έκταση που ανήκει στην Εκκλησία και ήδη έστειλαν εξώδικο στη Μητρόπολη Χαλκίδας, ζητώντας άδεια για ανασκαφή. 
Ολα άρχισαν πριν από πέντε χρόνια, όταν ένας υπερήλικας απόγονος του εργάτη αποφάσισε, προτού κλείσει για πάντα τα μάτια του, να αποκαλύψει στα παιδιά και τα εγγόνια του το μεγάλο μυστικό, το οποίο η οικογένεια κρατούσε για χρόνια καλά κρυμμένο.
Ουσιαστικά, τους μίλησε για έναν «προφορικό» χάρτη, δίνοντάς τους σημάδια που θα τους οδηγούσαν στον κρυμμένο θησαυρό! Οπως ανέφερε, το σημείο έχει βάθος μόλις ένα μέτρο, μήκος δύο και πλάτος τρία μέτρα. «Οι απόγονοί του αρχικά δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα του υπερήλικα, θεωρώντας πως είναι μια γοητευτική ιστορία σαν όλες τις άλλες που κυκλοφορούν κατά καιρούς και έχουν να κάνουν με αμύθητους θησαυρούς» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος των οκτώ «κληρονόμων» Στέλιος Σούρλας.
Ο παππούς πέθανε και πέρασε καιρός, ώσπου κάποια στιγμή -τυχαία ή εσκεμμένα- ένας από τους εγγονούς βρέθηκε στο σημείο για το οποίο τους είχε μιλήσει ο ηλικιωμένος λίγο προτού φύγει από τη ζωή: «Αρχισε να ψάχνει και έκπληκτος είδε ότι τα σημεία για τα οποία είχε ακούσει ταίριαζαν απόλυτα με αυτά που είχε βρει. Κι αυτό γιατί το πρώτο σημείο “έδειχνε” ένα άλλο και ούτω καθεξής, ώσπου, έπειτα από αρκετά σημάδια, οδηγήθηκε σε εκείνο το οποίο είχε περιγράψει ο παππούς του». Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, οι συγγενείς άρχισαν να κινούν τις διαδικασίες για τις ανασκαφές.
«Ξεκίνησαν τη διαδικασία για να εκδώσουν άδεια, αλλά ο νόμος απαιτεί τη συναίνεση του ιδιοκτήτη της περιοχής, που βρίσκεται σε χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ιστιαίας, Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων. Εχουμε αποστείλει εξώδικο, ζητώντας τη συναίνεση του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία εκσκαφής με την έκδοση της άδειας, προκειμένου να έρθει στην επιφάνεια ο θησαυρός» τόνισε ο κ. Σούρλας, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για θεωρία, αλλά για στοιχεία ότι πρόκειται για έναν από τους υπαρκτούς θησαυρούς που δεν έχουν βρεθεί ακόμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για 12 σεντούκια με 24.000 λίρες και πεντόλιρα, αλλά η αξία φτάνει σε δυσθεώρητα μεγέθη, λόγω των κοσμημάτων και των διαμαντιών».
Στο εξώδικο προς τη μητρόπολη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «εφόσον πραγματοποιηθούν επιτυχώς η εκσκαφή και η εξεύρεση του θησαυρού, θα σημαίνει την οικονομική ενίσχυση τόσο του ποιμνίου σας όσο και την ενίσχυση της οικονομίας του κράτους, καθότι το μέγεθος του θησαυρού είναι ασύλληπτο, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μη ανευρεθέντες θησαυρούς στην επικράτεια της Ελλάδας». Οι οκτώ «κυνηγοί» των διαμαντιών ζητούν μέσω του εξωδίκου, εκτός από την άδεια, να τους δοθούν και τα τοπογραφικά σχεδιαγράμματα της περιοχής.
Εξώδικο στη Μητρόπολη Χαλκίδος
Οι οκτώ απόγονοι του παππού που μίλησε για τον θησαυρό είχαν στείλει τον Αύγουστο του 2015 αίτηση στον μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο, ζητώντας τη συναίνεσή του στην έκδοση άδειας για την ανασκαφή. Ομως, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε και προ ημερών τού έστειλαν εξώδικη πρόσκληση μέσω του δικηγόρου τους Στέλιου Σούρλα, στην οποία αναφέρεται η πρώτη προσπάθειά τους.
Ακόμη, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση θησαυρού θα πραγματοποιηθούν εντός των ημερών, επί των οποίων θα εκδοθεί η άδεια, τις οποίες θα καθορίσει η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία.
Το ωράριο μπορεί να παραταθεί μόνο εάν βρεθεί θησαυρός και για τον απαιτούμενο χρόνο για τη συγκέντρωση και την καταμέτρηση αυτού».
Επιπλέον, τονίζεται ότι η δαπάνη της ανασκαφής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ομάδα των οκτώ «Ιντιάνα Τζόουνς», οι οποίοι θα επαναφέρουν με δικά τους έξοδα πλήρως τον χώρο στην αρχική του κατάσταση, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν χρήση ισχυρών εκρηκτικών υλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive